Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uklanjate li i vi stidne dlačice? To je opasnije nego što mislite

None Foto: Fotolia 2

Iako su uređena intimna područja vrlo moderna i poželjna, liječnici upozoravaja na opasnosti koje prijete prilikom uklanjanja stidnih dlačica, posebno britvicom

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Navika uklanjanja dlačica na intimnom području povećava rizik od spolno prenosivih bolesti, tvrdili su liječnici još i ranije no mnoge žene su zanemarile upozorenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema novom istraživanju, postoji još opasnosti, jer se ponekad tijekom tog procesa (brijanja, depilacije...) znaju ozlijediti. Najčešće ozljede su posjekotine, nakon čega slijede osip i opekline.

Istraživači su otkrili kako čak 1,5 posto ljudi zatraži pomoć liječnika zbog ozljeda tijekom uklanjanja dlačica.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Istraživanje je proveo dr. Benjamin Brever, urolog sa Sveučilišta California u SAD-u. Kazao je kako je samo na hitnim intervencijama sveučilišne bolnice završilo tri posto pacijenata koji su imali oštećenja uzrokovana nekim oblikom uklanjanja stidnih dlačica.

To ga je potaknulo da provede istraživanje - koja metoda je najsigurnija? Saznao je kako se u čak 60 posto slučajeva radilo o posjekotinama i iz toga je zaključio da je brijanje intimnog područja britvicom najopasnije.

Posjekotine na vrlo osjetljivom stidnom području otvaraju put infekcijama, uključujući i spolno prenosive bolesti. Dr. Brever savjetuje ženama da se suzdrže od uklanjanja stidnih dlaka ili da to barem ne rade često kako bi smanjile rizik od ozljeda, kao i od infekcija, piše The Sun.

Komentari (189)
  • Brijem da se većina komentatorica 24 sata brije na strateškim mjestima...

    22. 8. 2017,   14:04
  • " Navika uklanjanja dlačica na intimnom području povećava rizik od spolno prenosivih bolesti, tvrdili su liječnici " hmmmm ne kužim .....šta bi se inače bolest zaustavila na dlačicama ???

    22. 8. 2017,   11:48
  • ovo je vec 8657.put o toj temi,ali nema veze. privlaci ...glasace .

    22. 8. 2017,   11:11