Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uklonite kamenac iz kuhala za vodu sa limunom - brzo i lako

Australka se pohvalila kako nakon tretmana koji ju košta svega za jedan dolar (nekoliko kuna) njeno metalno kuhalo za vodu ostaje besprijekorno čisto i bez mrlja od kamenca

Jedna je majka i domaćica iz Melbournea na oduševljenje prijateljica s Facebook grupe objavila fotografije i objašnjenje kako napravi da joj stari i već dotrajali kućanski aparati i pomagala izgledaju kao da ih je tek donijela iz trgovine. Na stranici gdje žene s raznih krajeva svijeta izmjenjuju savjete o uređenju i održavanju doma.

Australka se pohvalila kako nakon tretmana koji ju košta svega za jedan dolar (nekoliko kuna) njeno metalno kuhalo za vodu ostaje besprijekorno čisto i bez mrlja od kamenca koje obično skrate vijek ovakvim pomagalima. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Brzo se na Facebook grupi (na kojoj uglavnom žene razmjenjuju iskustava o domaćim kućanskim trikovima) povela rasprava, pa su i drugi podijelili svoje tajne i trikove koje koriste u borbu protiv tvrdokornog kamenca.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

- Ovo je kuhalo staro godinu dana a tek sada je napokon savršeno očišćeno, i to zahvaljujući samo kriškama limuna - napisala je majka iz Melbournea i objasnila kako to da izgleda tako čisto nakon cijele godine prokuhavanja tvrde vode koja ostavlja kamenac. Rekla je da se i sama iznenadila rezultatom nakon što je prokuhala limun, a postupak je ponovila dva puta.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

 - Odlučila sam pokušati ali nisam očekivala 'čuda'. Moram reći da sam ostala ugodno iznenađena što limun i voda mogu ukloniti takve naslage, i to bez ikakvog trljanja - objasnila je pokraj fotografija.

NA DOHVAT SU RUKE Top 6 prirodnih sastojaka koji uklanjaju perut, imate ih doma

Neke su korisnice grupe odmah iskušale njezinu preporuku, a druge su s ostalima podijelile svoje male trikove. Jedna je tako napisala da umjesto limuna prokuha vodu s pola žličice limunske kiseline, a druga da u njega uspe limenku Coca Cole koja ju, tvrdi, do sada nije iznevjerila u borbi protiv kamenca.  

KRALJEVI LJUBOMORE: Lavovi su ljubomorni na sve koji pogledaju njihove partnerice, a ni Djevice nisu daleko

Komentari (29)
  • Konačno da netko zaostaje za nama Balkancima. Mi naša kuhala tako čistimo još iz doba neolitika😃

    17. 1. 2019,   10:44
  • Jeftinije je kupiti 10 ili 20 g (mala kesica kao prasak za pecivo) limunske kiseline koja košta 1 kn, naliti pola litre vode u kuhalo za vodu i upaliti kuhalo- voila! Nema kamenca! Kuhalo tako čistim godinama. A limun je dragocijen i rađe bi ga pila nego stavljala u kuhalo 😉

    17. 1. 2019,   10:57
  • Jabucni ocat ugrijati u kuhalu i ostaviti par minuta...najjeftinije i najzdravije

    17. 1. 2019,   11:13