Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Ukočio se od straha kad su mu iz očiju potekle krvave suze

Muškarcu su iz čista mira počele teći krvave suze - nije imao nikavu ozljedu, na pregledu su mu vid i krvni tlak bili sasvim u redu, a onda su mu liječnici dijagnosticirali rijetko stanje

VIDEO

Muškarac (52) je otišao na odjel hitne pomoći gdje je rekao liječnicima da mu se nikad prije to nije dogodilo i da nije povrijedio oko. Objasnio je da je krvarenje počelo prije dva sata i da je trajalo nekoliko minuta, a onda je počelo opet malo prije pregleda.

Njegov je vid bio sasvim uredu, a krvni tlak mu je bio normalan. Liječnici su mu pregledali oko biomikroskopom i otkrili da mu rastu male upletene krvne žile u unutrašnjosti oba kapka.

Rijetko stanje

Muškaracu, za kojeg se vjeruje da je Talijan, dijagnosticirano je rijetko stanje poznato kao hemolakrija. Stanje je poznato i pod nazivom 'krvave suze', a obično je to simptom drugih stanja kao što su infekcije, upale ili traume oka ili okolnih struktura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali to bi mogao biti i znak tumora oka, poremećaja krvi ili, u nekim slučajevima, menstruacije.

- S krvavim suzama se u medicini susrećemo vrlo rijetko. Obično se radi o pojavi krvi u suzana na jednom oku što može biti uzrokovano upalama, krvnim bolestima i ozljedama. U svijetu su poznati jako rijetki slučajevi kod kojih uzrok nije bilo moguće objasniti i tada to stručno nazivamo idiopatskom hemolakrijom - objašnjava dr. sc. oftamolog Adrian Lukenda.

Opasno je po zdravlje: Nemojte nikad zaspati tijekom slijetanja
Opasno je po zdravlje: Nemojte nikad zaspati tijekom slijetanja

U nekim slučajevima ne postoji medicinsko objašnjenje ovog stanja i može se 'označiti' kao spontani simptom koji se obično brzo rješava. U ovom slučaju, čovjekove krvave suze prestale su bez liječenja oko sat vremena nakon što je stigao u bolnicu.

Liječnici su mu propisali kapi za oči kako bi izliječio hemangiome kapaka - dobroćudnu jarko crvenu oteklinu ili izraslinu. Godinu dana kasnije došao je na kontrolu i rekao liječnicima da nije imao nove 'epizode' krvavih suza, piše The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'