Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ulje lavande obnavlja kožu od mora i daje lijep brončani ten

Ulje lavande obnavlja kožu od mora i daje lijep brončani ten

Svako izlaganje suncu je stresno za kožu pa nakon godišnjeg odmora napravite piling i obnovite kožu te ju njegujte uljima - tako se dulje čuva preplanulost, kaže aromaterapeutkinja

VIDEO

U prehrani treba izbjegavati rafiniranu hranu i šećere, jer oni oslabljuju sintezu kolagena i time ubrzavaju proces starenja. 

- Za njegu iznutra tijekom cijele godine poželjno je koristiti dodatke prehrani na bazi beta karotena, provitamina A, astaksantina i sličnih sastojaka. Svi se oni mogu nabaviti u biljnim ljekarnama i svi ih mogu uzimati - kaže Anamarija Pažin Morović, savjetnica za prirodnu ljepotu i aromaterapeutkinja.

Pojasnila je da kožu treba pripremiti i izvana prije polaska na odmor, jer je svako izlaganje suncu za kožu stresno. Nisu poželjni agresivni tretmani pilinga, osobito kemijski, jer skidaju zaštitni sloj kože i time oslabljuju njezinu otpornost na sunce, sol i morske prilike. 

Pokretanje videa...

02:44

- Za njegu kože su jako važna hladno prešana biljna ulja. Slična su lipidima iz naše kože koja ih lako prepoznaje i ugrađuje u svoju strukturu. Nanošenjem takvih ulja postižemo stvaranje zaštitnog omotača koji čuva vlagu kože, a uz pravilan odabir ulja za njegu kožu čuvamo od isušivanja i dehidracije, nastavila je. 

Ulje avokada, ploda divlje ruže ili šipka izvrstan je odabir za njegu svih tipova kože, osobito kože lica i dekoltea.

Što sve može uzrokovati suhu, 'ljuskavu' kožu i što joj pomaže
Što sve može uzrokovati suhu, 'ljuskavu' kožu i što joj pomaže

- Odličan su izbor i ulja koštice šljive i marelice, te ulje pulpe pasjeg trna koje je bogato beta karotenom, a u druga se ulja dodaje u omjeru od 10 posto. Nakon sunčanja poželjno je napraviti dobar piling kako bismo s kože uklonili mrtve stanice. Obično se žene boje pilinga kako ne bi izgubile boju koju su dobile na moru, no treba znati da koža koja nakon sunčanja nije tretirana postaje perutava, a boja brzo gubi sjaj. Kad se uklone mrtve stanice i kožu se nahrani, ona se brzo obnavlja, boja bude ujednačena i dulje traje, objasnila je. 

Među uljima čija je primjena dobrodošla tijekom i nakon ljeta ističe se lavandino koje obnavlja kožu, a mogu ga koristiti i djeca. Pritom treba paziti da to bude baš ulje lavandule angustifolije, a ne neke druge hibridne vrste, rekla je aromaterapeutkinja i otkrila nam pet brzih recepata.

Maska od čvrstog jogurta

U jušnu žlicu jogurta dodajte nekoliko kapi baznog ulja šljive ili marelice pa stavite kap eteričnog ulja lavande. Pomiješajte sve sastojke i nanesite na lice, vrat i dekolte kao masku. Trebate držati pola sata i možete ju raditi svaki dan. Na kraju isperite običnom vodom.

Dreamstime

Ulje za sve tipove kože

U žlicu ulja avokada dodajte kap eteričnog ulja smilja ili kap eteričnog ulja sjemena mrkve - to je ulje za njegu svih tipova kože koje se nanosi utapkavanjem na mokru kožu i ostavi da koža upije. Maramicom lagano potapkajte višak ako je potrebno.

Za lice bez flekica

Pomiješajte žlicu sojina vrhnja i 1/3 žličice fino mljevene kave. Smjesom istrljajte lice jedanput u dva tjedna. Isperite vodom i nanesite ulje za njegu.

Pet razloga zašto naše tijelo ne može 'preživjeti' bez kolagena
Pet razloga zašto naše tijelo ne može 'preživjeti' bez kolagena

Piling za tijelo

Pomiješajte jušnu žlicu palente, 3 jušne žlice kokosova ulja i 15 kapi eteričnog ulja geranija. Geranij je dobar za njegu, čisti kožu, djeluje antibakterijski i miriše. Istrljajte tijelo nakon tuširanja, a potom isperite običnom vodom. 

Krema za obnovu kože

U jedan dcl ulja marelice, avokada ili kokosa dodajte 10 kapi eteričnog ulja smilja, 20 kapi eteričnog ulja slatke naranče, 10 kapi eteričnog ulja geranija i 10 kapi eteričnog ulja mrkve. Pomiješajte u gustu, hranjivu kremu za regeneraciju kože tijela.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'