Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ultra strastveni ljetni seks ne poznaje godine partnera

None Foto: Fotolia

Iako imaju energije za seksualne maratone, mladi bi se trebali ponovo zaljubiti u partnera, ali i u sebe te poraditi na vlastitom samopouzdanju

Sunce, more te mozak usmjeren na “čisto opuštanje” kao stvoreni su za seksualno istraživanje na partneru, bez obzira na godine. Studije pokazuju da čak 85 posto mladih muškaraca u 20-im i 30-im godinama pomisli na seks svakih nekoliko sati, a jedna od tri žene mašta o seksu s još jednom ženom. Također, seks u kasnim 40-im i 50-im postaje bolji nego ikad prije, a razloga za često prakticiranje ima pregršt. Seks skida kilograme, učvršćuje mišiće i dovodi u formu bez gnjavaže u teretani ili gužvanja u bazenu. Osim fizičke aktivnosti, seks je odličan motivator za rad na sebi i vezi - čak i ako orgazam izostane, hormoni bliskosti i opuštanja će se aktivirati, što dovodi do osjećaja smirenosti. Budući da je ljeto ionako prevruće da biste ostali u rukavicama, stručnjaci predlažu mnogo zdravog i maštovitog seksa, kao i otvorenih intimnih igrica te razgovora, koji će pozitivno utjecati na tijelo i duh. Sloboda izražavanja u krevetu može biti sputana u dvadesetima - osobito u mladih koji još nisu u mogućnosti izletjeti iz roditeljskog gnijezda ili dijele sobu s cimerima. Na sreću, lijepo vrijeme dopušta odlazak na kampiranje s partnerom ili unajmljivanje sobe u hotelu. Kako se izlet u prirodu ne bi pretvorio u odmor iz horora, važno se “oboružati” kontracepcijom, sredstvom protiv komaraca i solidnim šatorom. Iako pijesak i more mame na nježnosti koje mogu završiti strastvenim vođenjem ljubavi, dobro je uzeti u obzir da većina prolaznika sa sobom nosi fotoaparate kojima modrena tehnologija omogućuje višestruko “zoomiranje”, pa obnažena tijela za tren mogu završiti na internetu. U kasnim 20-ima i 30-ima mnogi parovi podlegnu rutini doživljavajući seks kao sredstvo za dobivanje djeteta. No stručnjaci smatraju da su to idealne godine za nesputano uživanje bez kompleksa ili ikakvih predrasuda. 
>>Mnogi se plaše tridesetih godina jer smatraju kako je vrijeme da se uozbilje i osnuju obitelj. No studija pokazuje da se mnogi parovi seksaju bez obzira na bebu koja je na putu, sve do sedam tjedana prije njezina rođenja. Jedna od tajni uspjeha parova koji imaju bogat seksualni život je u tome da im je seks, a ne kućanski poslovi na prvome mjestu.  Baš kao što će uvijek naći vremena i energije za prekovremene na poslu, morali bi u “raspored” upisati i seks.
>>U prvoj fazi veze seks je uzbudljiv, nov i čest, no strast jenjava, a do izražaja dolaze poteškoće. Seks- maratoni se usporavaju jer je seks emotivniji, a mozak umjesto adrenalina luči endorfin, hormon opuštanja. Strast s početka će se vratiti ako se partneri opet počnu doživljavati kao objekt požude. Faktor iznenađenja razbuktat će strast.

Komentari (1)
  • Sex moze biti dobar i u 50ima ako znas jebat...

    3. 6. 2009,   10:12