Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Umjesto kondoma, stižu UZV udar, 'suhi orgazam' i injekcije

Umjesto kondoma, stižu UZV udar, 'suhi orgazam' i injekcije
1

Na zapadu raste interes za proizvodnjom sigurne muške kontracepcije, a nove i sigurne testirane metode blokiraju produkciju sperme i uzrokuju "suhi orgazam"

VIDEO

Hormonski implantanti najbolje su i najsigurnije kontracepcijsko sredstvo za žene, tvrde znanstvenici. Riječ je o štapiću koji se umeće pod kožu nadlaktice i otpušta hormone koji sprečavaju trudnoću u trajanju od tri godine. No kako je sudjelovanje u seksu obostrana odluka muškarca i žene, mnogobrojna istraživanja posvetila su se cilju otkrivanja učinkovite i sigurne kontracepcije za muškarce. Tradicionalna odgovornost žene oko kontracepcije mogla bi biti prebačena na jači spol te se u razvijenim zemljama bilježi sve manje muških predrasuda.

Ultrazvučni udar zaustavlja proizvodnju sperme

Znanstvenici su otkrili da se ultrazvučni uređaj može koristiti u svrhu kontracepcije za muškarce. Jedan udar ultrazvučnih valova može zaustaviti produkciju sperme na šest mjeseci, tvrde istraživači sa Sveučilišta Sjeverna Karolina.

- Na ovaj način muškarci bi za mali trošak imali sigurnu šestomjesečnu kontracepciju koja nije hormonska, a sve uz samo jedan tretman - tvrdi voditelj istraživanja dr. James Tsuruta.

Testiranja na ljudima s ovim oblikom kontracepcije započet će slijedeće godine, a dosad su bili isprobani na miševima na kojima se pokazala učinkovitom.

Suhi orgazam za muškarce

Britanski istraživači rade na razvoju pilule za muškarce, koja će spriječiti ejakulaciju unatoč postizanju orgazma. Efekt "suhog orgazma" zabilježen je kao nuspojava antipsihotika korištenih 1960-ih godina, a danas se njihovi sastojci upotrebljavaju za kontrolu začeća.

Profesor John Guillebaud sa Sveučilišta u Londonu smatra kako bi se ovom metodom mogla postići potpuna učinkovitost u roku od dva sata nakon uzimanja tablete.

Hormonalna injekcija

Testosteronska injekcija koja bi se muškarcima davala jednom mjesečno u stražnjicu učinkovita je poput antibaby pilula za ženu ili prezervativa. Ona radi na principu smanjenja razine dvije važne moždane kemikacije, folikulostimulirajućeg te luteinizirajućeg hormona, zbog čega se prekida proizvodnja sperme. Međutim, efekt je potpuno reverzibilan i količina muških rasplodnih stranica vraća se u normalnu nakon šest mjeseci. Testiranja provedena u Kini pokazala su da je injekcija uspješna u 99 posto slučajeva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru