Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uopće nije moj tip i slični utopijski ljubavni stavovi

None Foto: Fotolia

Nerealna očekivanja, šablonizirani stereotipi idealnih partnera i pretjerana izbirljivost mogli bi vas ostaviti ‘praznih srca’, tvrde znanstvenici

Čak i ako jako teško odolijevate plavookim sportašima definiranih trbušnjaka, povremeno uzvratite smiješak i tamnookom intelektualcu koji vas nenametljivo motri iz prikrajka, savjetuju stručnjaci. Iako ste možda uvjereni kako za vas postoji samo jedan točno određeni tip muškarca, strogo držanje principa moglo bi vam uskratiti moguća idilična ljubavna iskustva. Zato ako ste u potrazi za idealnim partnerom, zaboravite na ideale i ograničenja te se prepustite neizvjesnosti otkrivanja. Također, tražite li srodnu partnericu, svakako zadržite otvoren stav. Nemojte, primjerice, otpisati “onu Anu” samo zato što nije pogledala trilogiju “Kuma” ili “neku Željku” jer ne zna kada počinje Svjetsko nogometno prvenstvo. Možda Ana ne gleda televiziju jer u slobodno vrijeme radije roni, a Željka ne prati nogomet, ali se bavi plesom i vozi motocikl. Pretjerana izbirljivost mogla bi vas ostaviti “praznih ruku”, tvrde psiholozi. Stoga prije nego što okrenete leđa i nastavite sanjati o “gospodični iz snova”, potrudite se upoznati stvarne djevojke. Možda vam se upravo zbog te “neke Željke” vrlo brzo zatrese tlo pod nogama.

>> Tvrdite kako želite muškarca koji nije plitak i kojeg, osim sjedenja u kafiću uz bocu piva, zanimaju i druge stvari. No još “snimate” po kafićima. Zato razmislite. Onaj kojega tražite vjerojatno nije okružen praznim pivskim bocama.

>> Dvadesete su vrijeme za istraživanje i pogreške, kažu psiholozi. Do tridesete biste već trebali znati da izlaženje s deset “zgubidana” neće rezultirati plodom. Zato se nikako ne ustručavajte odbiti poziv na izlazak.

>> Ne čudite se ako vam djevojka (nakon prvog izlaska na kojem ste popili tri piva i četiri pelina) više ne odgovori na poziv. Možda biste je lakše impresionirali nasmijanim licem i prisebnošću nego gledanjem u križ i nesuvislošću.

>> Ne nadajte se da će vas netko izliječiti od kompleksa, strahova ili patnje zbog bivše veze. Da biste se nekome svidjeli, morate se najprije sviđati sebi. Zato vučete li za sobom teret i breme, radije se “ne ukrcavajte na novi vlak”.

>> Iako volite zločeste dečke ili arogantne buntovnice, možda je vrijeme da pružite priliku nekome tko je drag, uljudan i tko će vas doista nazvati kada tako kaže. Tko zna - možda je pristojni sramežljivac zapravo vragolastiji nego što ste mislili...

>> Ako napeto iščekujete “gospodina pravog”, mogli biste živjeti u razočaranju. Niti će svaki spoj potaknuti vatromet niti će vas svaki potencijalni partner oboriti s nogu. Zato se radije opustite i dopustite da vas iskreno nasmiju.

>> Ako to doista želite, poljubite je ili spavajte s njim već na prvom sastanku. Zaboravite očekivanja i klišeje. Odrasli ste - vodite se za osjećajima i vlastitim odgovornim odlukama. Hoće li vas opet nazvati? Saznat ćete.

Komentari (4)
  • Hvala na savjetima, sad mogu početi normalno živjeti, hahahaha

    4. 6. 2010,   06:30
  • Jel ovo sastavija dr. Phil? :D

    4. 6. 2010,   06:30
  • Dečki, ne slušajte ovo. Kad idete na prvi spojak prije maknite ne pivo, već dva deci votke za hrabrost. Pivo ne, jer bi skužila da ste pili, uhvatilo bi vas pišat.

    4. 6. 2010,   06:30