Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uradi to pametnije: Najbolja rješenja za česte gastrogafove

Uradi to pametnije: Najbolja rješenja za česte gastrogafove
1

Ako ste prekuhali rižu, ostavite je da jedan sat stoji u hladnjaku, a nakon toga je dodajte u juhu. Ponestane li vam čokolade za glazuru, posegnite za kakaom

VIDEO

Presolili ste juhu? Ne očajavajte, nego iscijedite malo limunova soka i dodajte juhi. Unatoč razvijenim vještinama, male kulinarske pogreške potkradaju se i najboljima. Jedna od najčešćih je prekuhavanje mesa, koje pritom postane pretvrdo. U tom slučaju samo ga izrežite na manje komade, pirjajte na luku, dodajte pasirane rajčice i napravite ragu. Servirajte uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Ubuduće samo pripazite na vrijeme kuhanja - dok se pile kuha otprilike sat, cijeloj kokoši trebat će od dva do tri sata. Dva kilograma teletine valja kuhati od sat i pol do dva, a jednako teška govedina oko dva i pol sata.

I kuhanje riže često završava lošim rezultatima. Ako ste stavili previše vode u rižu i dobili nešto što nalikuje na kašu, iscijedite smjesu na papir za pečenje i sve stavite u hladnjak. Ostavite da odstoji jedan dan i nakon toga rižu umjesto tjestenine dodajte u juhu. Ovaj gastrogaf spriječite tako da rižu kuhate u vodi u omjeru 1:3. Tako na šalicu riže dodajete tri šalice vode.

Neugrijano ulje daje masno povrće

Ako meso ili povrće stavite na nedovoljno zagrijano ulje, na kraju će biti premasni, a u najgorem slučaju i nedovoljno pečeni. Najbolje je da ponovno zagrijete ulje do dovoljne temperature i hranu samo dopržite.

Prekuhano povrće se miksa za juhu

Predugo kuhano povrće možete spasiti tako da ga izmiksate i napravite juhu. Drugo rješenje je da povrće stavite u hladnjak i pustite da odstoji jedan dan. Nakon toga možete ga upotrijebiti za salatu.

Maslinovo ulje spašava tjesteninu

Voda u koju ste stavili tjesteninu nije proključala pa je na kraju ostala tvrda i gumasta. Najbolje rješenje je narezati tjesteninu na manje komade i preliti je maslinovim uljem, koje će joj popraviti teksturu.

Vlažan ručnik izvlači miris zagorenosti

Jelo obično zagori ako se prži na prejakoj vatri. Ako je riječ o svinjskim rebarcima s roštilja, to nikome neće smetati. Situaciju možete popraviti ako preko tave stavite vlažan ručnik i tako uklonite neugodan miris.

Čokolada za kuhanje radi se od kakaa

Pravite li kolač i nemate dovoljno čokolade za glazuru, poslužite se trikom - za svaku kockicu čokolade tri žličice kakaa pomiješajte sa žličicom maslaca. Vrhnje za kuhanje zamijenit će jogurt 
u istom omjeru.

Razrežite zagoreno meso i pecite 

Ako meso stavite da se peče na prevelikoj temperaturi, ono će izgorjeti izvana, a iznutra ostati sirovo. Meso jednostavno izvadite iz pećnice, odstranite zagoreni sloj, dobro ga zarežite na nekoliko mjesta i opet pecite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'