Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Usisavate naprijed-nazad? Taj način neće dobro očistiti pod

None Foto: Dreamstime

Postoji način usisavanja koji puno bolje uklanja svu nečistoću, posebno onu duboko skrivenu u tepisima. Rijetki čiste na taj način, a metoda se čini zaista odličnom, vrijedi probati

Usisavanje kratkim brzim pokretima naprijed - nazad je način na koji to radi velika većina ljudi - no to je pogrešno jer ne očisti tepihe i podove kako treba. 

Postoji bolji način usisavanja kod kojeg će manje prljavštine ostati na tlu. Profesionalci usisavaju u redovima. Najprije odu usisavačem do jednog zida pa uzimaju red niže i kreću do suprotnog - znači sve vrijeme idu s usisavačem prema naprijed.

SPASIT ĆE VAM DAN Trikovi da se na autu ne zalede stakla, retrovizori, brava, vrata

Nakon što se tako prođe cijela prostorija, kreće se od trećeg do četvrtog zida. Na primjer, ako ste u prvoj rundi usisavali od istoka prema zapadu i obrnuto, u drugom krugu čistite od sjevera prema jugu i obrnuto. Ova metoda odlična je za čišćenje duboke prljavštine u tepisima.

Također, ne treba žuriti jer, ako brzo prođete usisavačem preko površine, dio prašine, mrvica i dlaka neće se stići usisati, otkriva portal cnet.com.

Komentari (53)
  • Nemojte me ebat u mozak molim vas!!!!

    15. 12. 2017,   11:28
  • E sad palim ljutu mašinu Iskru pa cu vam javit vrijedi li ta vaša naučna fantastika

    15. 12. 2017,   11:46
  • Nevalja... treba kružno, isto kao i zube prati... Novinari, isprobajte pa javite rezultate

    15. 12. 2017,   11:41