Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Usne i u zimskim danima mogu izgledati "jestivo"

None Foto: Shutter

Tajna šminkanja je u tome da usne izgledaju “jestivo”, a ne lažno ili plastično, tvrdi vizažistica koja surađuje sa svjetskim kozmetičkim kućama.

Hladan vjetar, suh zrak i zagrijavanje prostora isušuju usne jer je njihov zaštitini sloj izrazito tanak. Kako biste spriječili dehidraciju i pucanje, usne treba dodatno “nahraniti” preparatima koji obiluju vlagom i vitaminima, a zaštitit će ih i regenerirati vitamin B. Ispucale usne vizualno djeluju tanje te ih zato treba pravilno našminkati.
- Tajna šminkanja je u tome da usne izgledaju “jestivo”, a ne lažno ili plastično, tvrdi Laura Mercier, vizažistica koja je surađivala s mnogim svjetskim modnim i kozmetičkim kućama.
Tvrdi da ćete najbolje rezultate postići tako da olovku ne nanesete od ruba do ruba, nego izostavite kuteve usana. Slijedite njihov prirodan luk, a dodatno istaknite samo sredinu vanjskog dijela donje usnice. Prije ruža ili sjajila, na usne nanesite podlogu. Dajte prednost onoj koja sadrži parafin. Tako ćete popuniti sitne pukotine na koži i spriječiti perutanje kože. 
Koristite li svijetli ruž, upotrijebite olovku boje kože. Kako biste izbjegli tragove ruža na zubima, poslužite se trikom. Kad nanesete ruž, stavite kažiprst u usta te ga izvucite van. Višak ruža će tako ostati na prstu umjesto na zubima.

• Bakrene nijanse pristaju tamnijoj puti, a birajte one zlaćanog odsjaja jer povećavaju volumen
• Ružičasta omekšava crte lica brinetama i odlično pristaje svijetloj kosi, osobito plavušama
• Boja šljive odgovara tamnoj i crvenoj kosi. Usne, koje ne smiju biti prevelike, treba precizno ocrtati
• Crvena pristaje svima osim crvenokosama, a svjetlija put ne podnosi narančasti odsjaj
• Uz pastelne ruževe treba biti oprezan jer zubi mogu djelovati žuto ako prevladava bijela nijansa
• Punim usnama odgovaraju tamnije nijanse, poput boje šljive, čokolade i zagasito crvene
• Tanke usne vizualno će povećati svijetli i svjetlucavi ruževi. Sredinu usana popunite sjajilom svjetlijim od boje ruža

Komentiraj, znaš da želiš!