Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Usne su otporne na pucanje uz pomoć meda i glicerina

Usne su otporne na pucanje uz pomoć meda i glicerina
1

Med i glicerin te ružine latice u mlijeku zaštitit će usne od hladnoće, suhoće i zimskog sunca. Usne mogu ispucati i ako organizmu nedostaje dovoljno tekućine

VIDEO

Suha, osjetljiva koža usana tijekom hladnih i vjetrovitih dana može ispucati i postati crvena, a hidratantna krema neće ih dovoljno zaštititi. Stoga je potrebno nanositi proizvode namijenjene njezi usana, no pomoći će i ili vazelin. Najčešće usne postaju suhe zbog nedostatka vode u tijelu, pa je potrebno redovito piti mnogo vode, osobito tijekom suhog vremena.

Želite li pripremiti sredstvo za njegu usana, pomiješajte glicerin s malo meda. Možete upotrijebiti i zgnječene ružine latice ili se poslužite starim receptom te ostavite latice da stoje u mlijeku nekoliko sati, a zatim dobivenom tekućinom namažite usne. Nedostatak vitamina i minerala u prehrani također može uzrokovati ispucane usne, pa pripazite da dobivate dovoljno vitamina iz skupine B (puretina, zob i banane) te vitamina A kojih ima u batatu, mrkvi i špinatu.

Upamtite i da sunce prži usne u svako doba godine. Zato izaberite sredstvo sa zaštitnim faktorom, a idealni su oni između 15 i 30. Ultraljubičasto zračenje može izazvati suhoću i guljenje usana na isti način kao što šteti ostatku vaše kože. Ono najčešće ošteti donju usnu koja prima veći dio ultraljubičastih zraka. I zimsko sunce je opasno. Stoga zaštitite usne, osobito ako skijate, jer se sunčeve zrake odbijaju od snijega.

Prirodno je najbolje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako imate osjetljivu kožu, skloni ste alergijama ili niste zadovoljni proizvodima za usne, iskušajte one na bazi pčelinjeg voska ili nanesite gel aloe vere.

Usne su suhe zbog lizanja

Kad poližete usne, trenutačno ih ovlažite, što ubrzo ishlapi i usne su vam nakon toga još suše. Osim toga, pljuvačka sadrži probavne enzime koji dodatno oštećuju usne.

Provjerite pastu za zube

Ispucane usne mogu nastati zbog alergije i osjetljivosti na sastojke u pastama za zube i tekućinama za ispiranje usta. Provjerite kod liječnika ili promijenite pastu za zube.

Zaštitite se od infekcija

Opasnost kod ispucanih usana jest što se može razviti infekcija. Kako biste to spriječili, nanesite na usne antibiotsku mast, no prije se savjetujte s liječnikom.

Iskušajte cinkovu pastu

Neki ljudi sline u snu, što može isušiti usne. Ako je to problem, možete svake večeri prije spavanja namazati usne sredstvom koje sadrži cinkov oksid te ih tako zaštititi.

Prva pomoć za usne

Nemate li ništa drugo pri ruci, stavite prst sa strane nosa. Zatim njime protrljajte dio oko usana. Tako će usne dobiti vrstu masnoće koja im odgovara, savjetuje dr. Joseph Bark.

I dobar ruž štiti usne

Osim zaštitnog faktora, kremasti ruž za usne spriječit će da usne ispucaju, ali i pomoći već ispucanim usnama. Ruž za usne filtrira svjetlost, uključujući i ultraljubičaste zrake.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima