Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Uspjela sam, ali nikad neću zaboraviti što sam sve prošla"

Zagrepčanku Katarinu Nimac (32) životne okolnosti dovele su do ruba. Odvažnošću je uspjela od nule stvoriti uspješan posao, s jednim koferom frizerskog pribora. Danas je vrlo uspješna obrtnica

- Život je jako lijep, obožavam život. Međutim, ponekad, da bi stigao do cilja, moraš proći kroz neke krivine i prepreke. Da nije njih, ne bi bio ono što si danas - počinje svoju priču ova vedra mlada žena koju život nije mazio. 

Teško djetinjstvo

Odrastala je bez majke, koja je otišla živjeti u drugu državu. Imala je samo četiri godine. Otac je bio skromnijih financijskih mogućnosti pa nije mogla ni sanjati o dugom školovanju ili odlasku na fakultet. No kako ju je zanimala ljepota, osobito frizure, odlučila se za frizersku školu i položila majstorski ispit. Nakon razvoda ostala je bez posla, sama s dvoje djece. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL - Zamolila sam kolegu frizera bi li me mogao zaposliti. Znajući moju situaciju dao mi je posao i jako sam mu zahvalna što mi je pomogao. Imala sam samo moj frizerski kofer. Unajmila sam stan i krenula ispočetka - prepričava ona.

Nakon tri mjeseca takvog života dobila je ponudu da dođe raditi kao voditeljica jednog salona. Prihvatila je, preselila se u središte grada i njezin je uspon počeo. Sljedeće dvije godine bila je voditeljica, a zatim je preuzela drugi salon. No kako je bila u najmu i podnajmu, financijska situacija nije bila baš blistava. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Moja klijentica je spomenula da su krenuli poticaji europskih fondova za male i srednje poduzetnike te me je uvjeravala da ja i taj salon imamo potencijala. Zainteresirala sam se i proučila sve potrebne materijale. Angažirala sam i platila stručne ljude koji su mi izradili poslovni projekt i plan te sam sve to poslala. Prihvatili su moj plan i dobila sam financijsku pomoć. Sredstva su povratna, ali uz minimalnu kamatu - rekla je Katarina, koja je odmah pronašla novi, veći prostor za salon te ga oblikovala u skladu sa svojom vizijom, željama i poslovnim planovima. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL U samo nekoliko tjedana ostvarila je sve svoje životne snove i stvorila posao kakav je oduvijek željela imati. 

- Sjećam se kako sam prvih tjedan dana samo radila i plakala od sreće te velike količine emocija. Vjerujem da sam uspjela stvoriti budućnost za sebe i svoju djecu, a upravo mi je posao omogućio da cijelu ovu životnu dramu prođem na nogama i da ne pokleknem - istaknula je ova hrabra žena.

Katarina kaže da nije i neće nikad zaboraviti odakle je krenula i kako je uspjela u životu unatoč svim nedaćama.   

Sretne okolnosti

- Kako bih to imala na umu tijekom cijelog života, svoj frizerski kofer, koji sam jedini imala kad sam se našla u nevolji, stavila sam u staklenu vitrinu u salonu. On je podsjetnik na sve što sam dosad prošla - objašnjava Katarina.

Komentari (85)
  • Pa ok al koja je poanta ovog članka što bih ja sad trebo zaključit?Koje ova gospođa-ica uopće?svaka njoj čast izgleda pristojno samo nebi joj dao 32 g.nego 38-40.Sutra će bit Pero Perić u članku nepoznat široj javnosti al uspješan prije toga prošao teške trenutke u životu...!!hehh

    17. 6. 2017,   20:45
  • Ako si došla na do svega toga,kao i na ovakav način u članak 24 sata...auuu. Tko je platio reklamu :)

    17. 6. 2017,   21:05
  • A gdje, nigdje ne piše !

    17. 6. 2017,   19:02