Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uspješna peticija: U Njemačkoj manji PDV na tampone i uloške

Njemački parlament donio je odluku o sniženju poreza na ženske higijenske potrepštine poput tampona i uložaka nakon što je peticija za smanjenje oporezivanja ovih proizvoda sakupila preko 81.000 potpisa

Nakon sakupljenih 81.000 potpisa, iscrpne rasprave u Bundestagu i svesrdne podrške ministra financija Olafa Schulza sada je i službeno: od 2020. će se tamponi, ulošci i ostali proizvodi ženske higijene tretirati kao proizvodi temeljne potrebe i oporezivati sa sedam umjesto 19 posto, priopćio je časopis za mlade Neon i berlinska tvrtka Einhorn, koji su i pokrenuli peticiju za smanjenje PDV-a na spomenute proizvode.

Ovu peticiju su podržala mnoga poznata imena njemačke javnosti, a prema priopćenju Neona, ne radi se samo o financijskom pitanju, nego i o pravednosti među spolovima.

ŠTO VI MISLITE? Blogerica i majka 6 djece: 'Nije bitno ako djeca u školi smrde'

- Ponosni na to što smo zajednički postigli. Mjesečnica nije luksuz i zato se ovi proizvodi ne smiju oporezivati po višoj stopi PDV-a - stoji u priopćenju Neona i Einhorna od petka.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (8)
  • Oce li biti manji pdv na kondome? Cisto radi ravnopravnosti...

    8. 11. 2019,   17:50
  • Dali su UKLONILI oznaku za ženski spol tako da i muški mogu koristit i da se ne osjećaju diskiminirano? Mislim, sa uložaka su skinuli femini znak pa je red i sa tampona da se skinu!

    8. 11. 2019,   17:44
  • Trebalo bi smanjit i pdv za plug-inove (straznje)

    8. 11. 2019,   17:14