Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Utješio kolegu s autizmom koji se rasplakao na prvi dan škole

Ponosna majka je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj njezin sin drži drugog dječaka za ruku jer se rasplakao. Njegova mama je u komentarima napisala da pati od autizma

Roditelji pokušavaju naučiti svoju djecu da budu ljubazni i suosjećaju s drugima, ali na kraju je na njima da donose dobre odluke kad je u pitanju njihova interakcija s drugim ljudima., a jednoj majci je to pošlo za rukom. Christian Moore (8) nedavno je pokazao koliko je dobar kad se prvi dan škole sprijateljio s dječakom koji pati od autizma.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

Prvi dan škole je velika stvar i može biti 'malo previše' za svako dijete. Za Connora Critesa (8) koji kreće u drugi razred osnovne škole u Kansasu, prvi školski dan je doista bio 'malo previše' pa je počeo plakati. 

Tada ga je Christian primio za ruku da mu bude prijatelj i pomogne da se osjeća bolje. Christianova mama je snimila tu slatku sliku i objavila je na Facebooku zajedno s pričom. Courtney Coko Moore je u objavi na Facebooku napisala da je ponosna na svog sina.

Foto: Screenshot/youtube

- Vidio je kako se dječak sklupčao u kut i plače pa ga je otišao utješiti, primio ga je u ruku i zajedno su otišli u školu. Čast mi je odgajati tako ljupko, suosjećajno dijete. On je dijete velikog srca. Prvi dan u školi je počeo na pravi način. Christianova ljubazna gesta je bila tako jednostavna. Nije poznavao Connora. Samo je vidio dječaka kojem treba pomoć - napisala je.

'UČIMO NA GREŠKAMA' Pogreške koje su roditelji radili u odgoju i ne bi ih više ponovili

Njezina je objava postala viralan hit, a zatim su se u komentarima javile i Connorova majka i baka kako bi podijelile koliko im je gesta značila. Connorova majka April je objasnila da njezin sin ima autizam i da često brine hoće li ga maltretirati jer je drugačiji, ali se zbog Christianove geste manje boji za sina.

- To je sve što mogu tražiti, da netko bude takav. Tako sam sretna što iz svega toga proizlazi nešto toliko pozitivno, da je moj sin stekao prijatelja, nadam se za cijeli život - rekla je April.

Connor je bio neverbalan sve dok nije navršio pet godina, a April se svakodnevno brine hoće li mu se drugi smijati ili ga ismijavati. Ali sada, on ima neraskidivu veza s nevjerojatnim prijateljem.

- Bio je ljubazan prema meni. Bio je prvi dan škole i počeo sam plakati. Tada mi je pomogao i to me usrećilo. Našao me i držao za ruku, a ja sam zaplakao 'sretne suze' - rekao je Connor.

SPRIJEČIMO PRETILOST Dozirajte slatko djeci: Šećer u sokovima nije jedini koji šteti

Christian nije primijetio da je Connor ni na koji način drugačiji od njega. Vidio je uznemireno dijete koje su preplavile emocije i kojem je potreban prijatelj pa mu je sam prišao i primio ga za ruku, piše Distractify.
 

Komentari (6)
  • Ovo sam već pročitala na stranici "Autism in the world"...Bravo za mališana, ali ovu majku čeka još dosta posla, jer ovakvih je malo a zločestih više...Sretno!

    30. 8. 2019,   07:51
  • djeca uče od roditelja, u roditeljskom domu. Sjetih se jednog grčkog filozofa; ,,Korijenje odgoja je gorko, ali su njegovi plodovi slatki,,

    30. 8. 2019,   11:55
  • 😥 kako su slatki. Bas mi zasuze oci od srece. To mali kraljevi 💪

    30. 8. 2019,   08:48