Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uz 24sata na dar: Vodič za jak imunitet i zimu bez boleština

None Foto: Dreamstime 4

Ne propustite sutrašnji dvobroj dnevnih novina 24sata uz koji Vam donosimo kratki vodič za jačanje imuniteta - riznicu jednostavnih savjeta uz koje će zima proći bez bolesti

Kako biste se pripremili za sezonu gripe i prehlada te proveli zimu bez bolesti sada je idealno vrijeme da poradite na jačanju imuniteta. Prevencija je vrlo jednostavna te zahtijeva tek neke manje promjene u svakodnevnom životu. Kao prvi korak stručnjaci ističu inventuru prehrane. Iz jelovnika je potrebno izbaciti šećere i zasićene masti iz prerađene hrane koji potiču rast virusa i bakterija doslovno usporavaju rad imunološkog sustava pa tijelo postaje osjetljivije na uzročnike infekcija. 

Foto: 24sata/Grafika Također, s hladnijim danima opada i unos vode te više vremena provodimo u zatvorenom što dodatno oslabljuje imunitet. No to ne znači da moramo provoditi sate i sate vježbajući - dovoljno je tek pola sata na dan da budemo otporniji na dosadne sezonske bolesti.

Kako biste se pripremili za nadolazeću zimu, sutra uz dnevne novine 24sata svim čitateljima darujemo knjižicu "Recepti za jak imunitet" - kratki vodič kroz jednostavne rituale pomoću kojih ćete se osjećati i živjeti bolje. 

Foto: GettyImages Osim svakodnevnih rituala za jačanje imuniteta, u vodiči donosimo popis najbolje hrane i bilja koji potiču prirodne procese obrane od virusa, recepte za prirodne sokove koje možete piti uz doručak ili kao međuobrok, popis najvažnijih vitamina i minerala koje treba uzimati ujesen.

Budući da je za jak imunitet iznimno važan i balans duha i tijela, otkrivamo vam jednostavne recepte za mirisne mješavine koje ublažavaju stres, ali i pročišćavaju zrak u domu od štetnih mikroorganizama. A ako vas prehlade ipak sustignu - tu su i najvažniji savjeti i primjer jelovnika za brži oporavak... 

Čitajte, vodite brigu o sebi i provedite najbolju zimu u životu!

Komentiraj, znaš da želiš!