Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uz dobre navike njegovanja kose pegla i četka neće trebati

Uz dobre navike njegovanja kose pegla i četka neće trebati
1

Prehrana puna vitamina, redovito podrezivanje, ispravna njega i isprobavanje novih proizvoda, izbjegavanje čestog pranja i češljanja poželjni su za zdravu i sjajnu kosu

VIDEO

Kakav god tip kose imale, sretnice koje imaju savršenu kosu mogu je zahvaliti dobrim navikama njegovanja. Većina ističe kako kosu pere svaki drugi dan ili tek svaka tri, četiri dana jer prečesto pranje isušuje kosu. Pritom obvezno upotrebljavaju blage šampone bez sulfata. Otkrivaju da je i tajna lijepe kose u redovitome mijenjanju proizvoda šampona i regeneratora kako im se kosa ne bi navikla na iste. Pritom kombiniraju proizvode iz trgovina i profesionalne iz frizerskih salona.

Također, žene sa savršenom kosom rijetko je četkaju. Većina je samo češlja, i to odmah nakon pranja kako bi izbjegle zapetljavanje, a neke održavaju volumen kose uopće je ne češljajući. Ako je i četkaju, upotrebljavaju samo četke od prirodnih vlakana. Osim čestog češljanja zdrava, sjajna i čvrsta kosa ne voli ni toplinsko stiliziranje, pa je se preporučuje sušiti prirodno ako imate vremena za to. Istina je da neke žene jednostavno imaju kosu koja ne zahtijeva “kroćenje” feniranjem ili ravnanjem, što je nekima neizbježno. Izbjegavaju “prženje” sušilom ili je suše tek jedanput na tjedan, i to na najmanjoj mogućoj temperaturi.

A najlakši način za instantnu besprijekornu kosu redovito je podrezivanje. Većina žena kaže da podrezuje ispucane vrhove redovito svaka tri mjeseca, a neke čak i svakih šest tjedana. 

Zdrava kosa bez ispucanih vrhova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Većina žena često ne stigne otići u frizerski salon, a svejedno imaju lijepu i zdravu kosu. To je zato što uzmu stvar u svoje ruke te same ošišaju ispucane vrhove, a vrlo često si i same podrežu šiške kad im postanu duge.

Ne vrijede ista pravila za sve

Nije svaka kosa ista, pa što jednom tipu odgovara, drugom možda neće. Zato eksperimentirajte dok ne otkrijete što odgovara vašem tipu kose. Kad saznate što joj odgovara, pridržavajte se tog načina njegovanja radije nego da podliježete najnovijim trendovima. 

Prehrana puna vitamina

Prehrana bogata vitaminima i hranjivim tvarima dat će vam lijepu kosu. Zato se preporučuje jesti puno povrća i voća te unositi hranu i napitke bogate kalcijem jer pridonose snažnijoj kosi. A neke žene kažu da im je kosa čvrsta i sjajna zbog omega-3 masnih kiselina. Ne zaboravite ni na multivitamine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'