Obavijesti

Lifestyle

Komentari 70

Uz domaće maske i prozirnu foliju počinje 'rat' s celulitom

Uz domaće maske i prozirnu foliju počinje 'rat' s celulitom
1

Maske s medom i limunom, kavom, aloe verom, eteričnim uljima i maslinovim uljem pomažu u postizanju boljeg tonusa kože te potiču cirkulaciju u bedrima i stražnjici

VIDEO

Na nastanak celulita utječu hormonalne promjene, genetski faktori, atrofija mišića koji pridržavaju kožu, česte promjene težine, usporavanje metabolizma i preuska odjeća koja ometa cirkulaciju, a iako ne postoji definitivan način njegova uklanjanja, može ga se reducirati. Uz svakodnevne vježbe i masaže, moćni saveznici u uklanjanju celulita su maske koje se nanose na kožu i potom zamataju u prozirnu foliju da bi se pospješilo njihovo prodiranje u dublje slojeve kože.

Maska s limunom i medom

Sastojci: 1/2 limuna, 5 malih žličica meda, 2 žličice krupne soli. 

Sve se zajedno pomiješa i ima odličan efekt na omekšavanje kože te poticanje cirkulacije u dubljim slojevima gdje se nakuplja masnoća. Pomiješana smjesa se utrlja na mjesta gdje je celulit najvidljiviji i potom zamota prozirnom folijom. Nakon 20 minuta folija se miče, a noge se mogu izmasirati s drvenom ili plastičnom četkom ili ručnim masažerom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maska s esencijalnim uljima i glinom

Sastojci: 5 kapi ulja lavande, 100 g zelene gline, 10 žlica gela aloe vera. 

Jednostavno pomiješate sve sastojke  zajedno s plastičnom kuhačom. Nanesite na područja s celulitom, dobro namažite i zamotajte u plastičnu foliju. Ostavite tako deset minuta. Ova maska potaknut će cirkulaciju, ali i sagorijevanje i izglađivanje masnih nakupina, pa je nakon njenog stavljanja najbolje baviti se nekim oblikom tjelovježbe.

Maska s kavom

Sastojci: 5 malih žlica taloga od turske kave, 150 g morske soli i dvije male žlice maslinova ulja. 

Sastojke pomiješajte i utrljajte na bedra te stražnjicu. Zamotajte prozirnom folijom i ostavite da djeluje do pola sata. Postupak ponavljajte svaku večer dva tjedna, a nakon skidanja folije masku isperite hladnom vodom. Ova maska ima odličan piling efekt te efikasno uklanja odumrle stanice kože, a ima i učinak zatezanja kože.

Maska od kombinacije eteričnih ulja 

Sastojci: Osam kapi ulja od grejpa, dvije kapi ulja lavande, dvije kapi ulja geranija, dvije kapi ulja borovice i dvije kapi ulja komorača pomiješajte s 50 ml bademovog ulja kao baznog ulja. 

Svaku večer umasirajte kombinaciju eteričnih ulja u kožu i pokrijte folijom te tako držite sat vremena. To bi trebalo potaknuti sagorijevanje masnoća i 'peglanje' masnih nakupina narančine kože. 







Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje