Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Uz ekspresni piling i glicerin dlačice više ne rade probleme

Uz ekspresni piling i glicerin dlačice više ne rade probleme
1

Četkica za zube kroti neposlušne pramenove, a depiliranje je lakše uz glicerin i ekspresni piling. Kod osipa na koži pomoći će hidratantna krema s ureom

VIDEO

Na suhim usnama sjajilo se brzo upije, a u porama ostane bijeli trag. Da biste to izbjegli, napravite piling usana ručnikom prije nanošenja sjajila. Ili prijeđite na sjajni balzam.

- To daje isti sjaj, a nema tragova - kaže vizažist Jake Bailey.

Birajte uvijek korektor u tonu breskve koji dobro neutralizira sivo-plavu boju kože. No ako svejedno vidite sjenu podočnjaka, riješite to korektorom sa svjetlucavim česticama koji će dodatno “osvijetliti” područje ispod oka. Dlačica koje urastaju pod kožu možete se riješiti pilingom prije depiliranja kojim ćete skinuti odumrle stanice kože i tako ih “izvući” na površinu.

U slučaju osipa upotrijebite hidratantnu kremu s ureom ili glicerinom. Evo još nekoliko savjeta kojima si možete pomoći kod problema sa šminkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Okrenite glavu naopako, skupite kosu u opuštenu punđu i učvrstite je ukosnicama - kaže stilist Greg Ruggeri. Druga mogućnost je svileni šal. Držite ga uvijek u torbi, kad počne kiša, preklopite ga u trokut, pokrijte kosu i zavežite ga ispod brade. Četkicu za zube poprskajte lakom za kosu i prođite preko pramenova koji su neposlušni, savjetuje frizer Adir Abergel. Možete to učiniti i tako da preko uvojka prođete četkicom s prozirnom maskarom.

- Upotrebljavajte glatke staklene turpije koje su nježne za vrhove nokta - kaže manikerka Jenna Hipp. Lak ili krema za njegu noktiju s dodatkom biotina nahranit će vrhove i spriječiti listanje. Imajte pri ruci jastučić vate namočene u aceton i prođite oprezno oko nokta. Lagano povlačite vatu od nokta, ali ne prema njemu, kaže stilistica Jin Soon Choi. Premažite nokte zaštitnim lakom koji sadrži formulu za brzo sušenje.

Puder sprečava da prirodna ulja razrijede maskaru

Maskara se razrjeđuje u kontaktu s uljima na koži. Prije nego što namažete trepavice, prijeđite preko kapka svijetlim korektorom i lagano kistom nanesite puder u prahu. To će stvoriti mat premaz na kapcima, pa se maskara ne bi trebala lijepiti.

Lak za kosu u boci s pumpicom nježnije se nanosi i lakše miriše

Svakako još u trgovini provjerite kakav miris ima lak jer ima onih s dodatkom alkohola čiji su mirisi teški. Upotrebljavajte one s pumpicom umjesto raspršivača, kaže stilistica Kattia Solano.

- Aerosol sprej stvara više magle odjedanput, pa dulje ostaje u zraku - kaže.

Oticanje nakon depilacije riješit će šećerni vosak

Gornja usna vam natekne i pocrveni nakon depilacije? To je reakcija na sastojak voska za depilaciju ili na čupanje. Namažite kremom koja sadrži hidrokortizon i prijeđite na prirodni šećerni vosak ili proizvod za koji je manja vjerojatnost od alergije.

Crvena koža oko nosa nije tako bezazleni problem

To bi mogao biti znak neke kožne bolesti, pa se savjetujte s dermatologom. Ako je u pitanju rozaceja, izbjegavajte alergene poput začinjene hrane i saune. Ako je riječ o ispucanim kapilarama, otiđite na nekoliko laserskih tretmana. Ljušti li se koža uz to, prilagodite njegu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru