Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uz male mjere opreza beba će sigurno puzati domom

Uz male mjere opreza beba će sigurno puzati domom
1

Kako bi uklonili opasnosti za dječje zdravlje, roditelji će osigurati sva opasna mjesta u domu, no valja predvidjeti i naoko nepredvidivo

VIDEO

Baš kao i prvi alpinisti ili moreplovci, bebe žele otkriti svaki dio svog svijeta, koji je odjednom postao velik. Koliko god roditelji čuvali svog netom prohodalog "istraživača", dom je za njega opasan baš kao i Himalaja za pustolove. Roditelji misle kako je sve sigurno. Noževi stoje zaključani u ladici, lijekovi i sredstva za čišćenje su izvan dohvata, sve utičnice zaštićene, a oštri uglovi namještaja obloženi. Čak su i stube zaštićene posebnim vratašcima i s gornje i donje strane. No nije problem u onome što roditelj može predvidjeti, opasnost vreba u onome što ne može jer dječja mašta nema granica. Obični magnet koji inače ne može dohvatiti, otpadne li s hladnjaka, može završiti u ustima djeteta i izazvati gušenje. Zahodska školjka je naročito opasna zato što se djeca vole penjati na nju te mogu pasti. Kao i sve druge prostorije koje nisu sigurne za djecu, i kupaonicu držite zaključanu. No i na sve prozore u domu pričvrstite konopac za prozor i okvir. Konopac neće dopustiti da se prozor otvori više od 5-6 cm i spriječit će pad djeteta.

HODALICA MOŽE BITI OPASNA
Bebino tijelo ima više kostiju i može otrpjeti padove od kojih bi odrasli završili u bolnici. No hodalica remeti urođene navike padanja, drukčije raspoređuje masu te opterećuje kralježnicu, a beba se može i ozlijediti.

KOLIJEVKA PUNA IGRAČAKA
U kolijevci pretrpanoj plišanim igračkama i dekicama beba se može ugušiti ako se prevrne. Isti rizik prijeti i ako spava u krevetu za odrasle, naročito ako je uz nju roditelj, koji nehotično može poklopiti dijete rukom.

SIGURNA JE VEZANA BEBA
Dječja sjedala i nosiljke roditeljima ulijevaju lažnu sigurnost. Dječji zglobovi su znatno pokretljiviji i mališan će lako izmigoljiti ako nije dobro vezan. Naročito su opasne visoke hranilice u kojima bi bebe uvijek morale biti vezane.

ŠALICAMA RECITE ZBOGOM
Kada dijete prohoda, roditelji se moraju pozdraviti sa stolnjacima, ali i šalicama za kavu te drugim vrućim napitcima. Idealna je mala termosica ili posebne plastične šalice s poklopcem. Ako je i sruši, neće se opeći kavom.

MEDVJEDIĆI LETE UZA ZID
ve igračke za kolijevku moraju se pričvrstiti sa strane kojom je prislonjena uza zid. Inače, šipke koje drže razne leteće medvjediće i delfine bebi mogu poslužiti kao penjalica. Ako smogne snage, može i ispasti iz kolijevke.

NALJEPNICE ČUVAJU GLAVU
Dijete ne razlikuje otvorena vrata od prozirnih. Ne samo da riskira da se u njih zaleti nego ih može i razbiti. Staklena vrata, ako ih ne želite zamijeniti mekšim drvenim, oblijepite naljepnicama do pola metra visine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru