Obavijesti

Lifestyle

Komentari 60

Uz ovih 10 načina zaštitite se ove zime od prehlada i gripa

Uz ovih 10 načina zaštitite se ove zime od prehlada i gripa
5

Krenula je sezona tipičnih zimskih bolesti; prehlada i gripa. Ipak, to ne znači da se morate prepustiti slučaju. Postoji nekoliko načina da se ove zime zaštitite

VIDEO

U hladnim zimskim danima manje se krećemo, više boravimo u zatvorenom, što su idealni uvjeti za viruse. Kako se zaštititi od njih? Pomoći će vam ovih deset načina...

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo će vam pomoći da spriječite obolijevanje

Pokretanje videa...

24sata Video 00:36

1. Naspavajte se . Odrasloj je osobi potrebno 7-9 sati kvalitetnog sna. Osnovni je preduvjet za zdravlje organizma u cjelini svakako dovoljno sna i odmora. Našem tijelu moramo pružiti priliku da se regenerira tijekom noćnog sna.
2. Redovito perite ruke . Osim što treba dobro istrljati ruke sapunom i dobro ih isprati vodom, potrebno ih je i osušiti suhim ručnikom, jer se virusi i bakterije lakše prenose vlažnim rukama.
3. Izbjegavajte mjesta gdje ima puno ljudi. Vaše se šanse da obolite od gripe ili prehlade znatno povećavaju ukoliko se često krećete u prostorima gdje obitava puno ljudi. Ukoliko ikako možete, pokušavajte izbjegavati mjesta gdje se skuplja mnoštvo ljudi.
4. Izbjegavajte alkohol . Konzumacija većih količina alkohola uništava sposobnost vašeg organizma da se odupire oboljenjima.
5. Jedite ribu i namirnice bogate cinkom . Različite vrste riba sadrže različite masne kiseline koje osnažuju imunitet i bore se protiv prehlade i gripe.
6. Vježbajte svaki dan . Redovita fizička aktivnost poboljšati će vaš imunitet, ali svakako biste trebali preskočiti odlazak u teretanu ukoliko primjećujete prve simptome bolesti.
7. Uzimajte vitamine . Jačaju imunitet i snažno su sredstvo u borbi protiv prehlade i gripe.
8. Svaki dan prozračite prostor u kojem boravite . Obavezno prozračite spavaće sobe ujutro, odmah nakon ustajanja. U prostorijama gdje boravite dovoljno je nekoliko puta dnevno, na pet minuta otvoriti prozore/vrata da se zrak izmijeni i ovlaži. Noću smanjite ili ugasite grijanje u spavaćim sobama.
9. Čaj pijte s medom . Obavezno dodajte prirodni domaći med u čaj, umjesto šećera. Med poboljšava otpornost organizma na infekcije i zaraze jer ima antiseptičko djelovanje. Već tradicionalno se upotrebljava  za ublažavanje simptoma gripe i prehlade.
10. Jedite đumbir . Pomaže kod prevencije gripe i prehlade. Đumbir možete narezati i grickati ga sirovog, ako vam godi njegov ljuti okus. Volite li napitke, napravite ukusan čaj od đumbira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru