Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Uz palete se vrlo jeftino i brzo preuređuju vikendice i dvorišta

Uz palete se vrlo jeftino i brzo preuređuju vikendice i dvorišta
1

Od drvenih paleta najjednostavnije je izraditi stolić ili kutnu garnituru, no uz malo volje i kreativnosti možete otići korak dalje i napraviti krevet s vlastitim potpisom

VIDEO

Drvene palete najčešće se koriste za prijevoz i skladištenje robe, no danas je njihova primjena otišla korak dalje, pa mnogi kreativci preuređuju kompletan dom uz malu pomoć starih paleta. Lako se mogu nabaviti besplatno, no ako ih ipak odlučite kupiti, cijena ne bi trebala biti viša od stotinjak kuna po komadu. Kvalitetnije palete mogu potrajati i do deset godina. Za bračni krevet najbolje je uzeti od četiri do osam paleta, ovisno o dimenzijama kreveta.

Prvi korak je mjerenje dimenzija namještaja. Nepotrebne dijelove paleta mogu se lako odstraniti, no to nije nužan korak. Zatim dobro spojite nekoliko paleta, a za to vam može poslužiti najobičnija žica ili konopac, no najsigurnije ih je pričvrstiti čavlima. Na taj način neće doći do izmicanja paleta i postolje za krevet je gotovo. Vlastiti komad namještaja možete ostaviti u prirodoj boji ili ga prilagoditi stilu i ambijentu svoje sobe.

Za moderan, rustikalni izgled potrebno je samo izbrusiti postolje toliko da ne drvo ne zapinje za ruku prilikom dodira. Na kraju dodajte premaz koji će poslužiti kao zaštitni sloj od vlage. Zatim na postolje pričvrstite pregradu koja će služiti kao svojevrsni štit između paleta i vašeg madraca.

Prozračna pregrada odlična je zamjena za gustu drvenu podnicu jer se na taj način madrac prirodno prozračuje i nastaje idealna klima za spavanje.  Posljednji, najlakši korak je postavljanje madraca. Presvucite ga u neku zanimljivu boju koja će se dobro poklapati s izgledom postolja od paleta, dodajte nekoliko efektnih jastučića i vaš dizajnerski krevet je gotov.

Dodatni šarm stvorit će drveno uzglavlje, a potrebno je tek nekoliko paleta postaviti okomito uz početak kreveta. Detalji poput ukrasnih biljaka, knjiga ili fotografija savršeno će se uklopiti u novo uzglavlje kreveta. Spavaća soba tako će dobiti potpuno novi šarm, uz minimalan trošak.

Kod uređenja interijera palete se najviše koriste za izradu stolova, no odlično se uklapaju u svaki vrt ili dvorište.
Stol, trosjed, klupa ili fotelja - izbor je velik, a prostora mnogo. Najmanje vremena i truda uzet će izrada stolića, koji se može smjestiti u dnevni boravak ili na balkon.

Dvije palete pričvrstite jednu na drugu, obojite ili ostavite u prirodnoj boji, a na donju stranu postavite kotačiće kako biste svoj stolić lakše micali iz prostorije u prostoriju. Boravak u vrtu bit će još ugodniji uz nove kauče od paleta. Jednostavno slažite palete jednu na drugu sve dok ne dosegnete idealnu visinu. Dodajte ukrasne jastučiće, vrtni stolić od paleta i prostor će dobiti sasvim novu dimenziju.

Palete će poslužiti i kao kuhinjska polica za posuđe. Jednostavno pričvrstite drvenu paletu uza zid, po potrebi dodajte vijke za lakše odlaganje posuđa i to je sve. A kad ste već u kuhinji, svratite do blagovaonice i priuštite si jedinstven stol. Cijelu paletu postavite kao gornju radnu ploču, a od ostatka materijala napravite stabilne držače.

Obojite svoj novi stol u tamniju boju, dodajte staklenu površinu na vrh i dobili ste idealan komad namještaja za prostranu blagovaonicu. Ako vam je od silne kreativnosti preostalo mnogo materijala, iskoristite ga za police u stanu. Palete pričvrstite na zid, u šupljine dodajte letve i umetnite detalje. 

I cvijeće voli palete. Ako vam je dosta uobičajenih posuda i tegli za cvijeće, bacite se na posao i napravite svoj jedinstveni stalak za cvijeće koji će šarmirati svakoga gosta.Možete primijeniti i tehniku decoupage.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje