Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užasne opekline: Bojala sam se da me suprug više neće htjeti

Amerikanka Sherri Tripp je objavila fotografije svojih ozljeda kako bi inspirirala druge žene s opeklinama da se ne srame svojeg izgleda i poručila im da svaki muškarac koji nije uz njih - ih ni ne zaslužuje

Majka koja se bojala da neće više biti poželjna mužu nakon što je pala u vatru, dvaput, je hrabro podijelila fotografije užasnih opeklina koje je pretrpjela ako bi pokazala drugim žrtvama da je najbitnije ono što iznutra čovjek ima, a ne njegova vanjština. 

Amerikanka Sherri Tripp, 50, iz Kalisparta u Montani, upala je u otvoreni plamen prilikom slavlja diplome svoje kćeri Sarah u lipnju 2018.. Nakon što se skoro izvukla iz vatre, poskliznula se i ponovo upala unutra te joj je vrući ugljen zapalio odjeću, piše Daily Mail.

Nakon cijelog dana slavlja, kuhanja i alkohola na proslavi, Sherri je krenula prema krevetu, spotaknula se i upala u jamu za vatru koju je ranije iskopala u zemlji. Ideja je bila da Sarahini prijatelji, koji su postavili šatore u njihovom velikom dvorištu, imaju topline i svjetlosti tijekom večeri i dijela noći. 

Vatra joj je opekla cijelu desnu stranu tijela.  

PRETUŽNO Dječaku (11) ovo je posljednji Božić u životu - umire od raka

- Probala sam se odgurnuti, ali nisam mogla naći čvrsti oslonac da se podignem. Počela sam vikati i tražiti pomoć i srećom, čula me jedna prijateljica koja je bila u svojem šatoru. Dotrčala je i izvukla me van iz vatre - prepričava Sherri.

Nakon što ju je spasila prijateljica, koja je isto zadobila opekline prilikom spašavanja Sherri, panično se počela valjati po zemlji kako bi ugasila vatru. 

Njezin sin Aaron je čuo vrisku i nazvao hitnu pomoć, ali ubrzo su shvatili da će prije stići u bolnicu ako odmah krenu sa svojim autom.

Dok je Sherri ležala na stražnjem sjedalu, Sarah se borila da zadrži pozornost svoje majke, kako se ne bi onesvijestila od boli. 

Sljedećih nekoliko dana, doktori iz medicinskog centra Harbor View u Seattleu, su Sherri pokušavali stabilizirati kako bi joj mogli početi liječiti opekline. 

Nakon što je zadobila opekline trećeg i četvrtog stupnja po glavi, licu, prsnom košu, rukama, leđima i kukovima, te nakon osam operacija, majka dvanaestoro djece se bojala da se više neće sviđati svojem mužu Jamesu (49).

No s njegovom potporom i beskompromisnom ljubavlju, ponovo su potaknuli svoju intimu. Danas javno objavljuje fotografije svojih ozljeda kako bi inspirirala druge žene s opeklinama da se ne srame svojeg izgleda i prenijela im poruku da svaki muškarac koji nije uz njih nakon dobivanja ozljeda ih ni ne zaslužuje. 

- Nakon što se ovako nešto dogodi, žene se ne osjećaju fizički atraktivne, i onda se postavlja pitanje, a kako se tek njihovi partneri osjećaju? Trebate biti atraktivne za sebe i za svojeg partnera. Ne propitkujte svoju vrijednost - napisala je Sherri.

- U početku nam je bilo jako teško biti intimni. Bojao se da me ne povrijedi, ali sam ga uvjeravala da je sve u redu i da ću mu odmah reći ako ću imati ikakvih problema - prisjetila se. 

'POLJUBILI SMO GA I PLAKALI' Rođen prerano i 'bez crijeva', liječnici su rekli da nema nade

- Komunikacija s mužem se znatno poboljšala nakon svega, ali čitala sam priče žena koje su nakon zadobivanja opeklina izgubile svoje partnere.  Sjećam se jedne mlade dame koja se ubila u dvadesetima nakon što je izgorjela. To je tako strašno - ispričala je.

Komentari (35)
  • Prezivjela je. To je bitno. Djete nije ostalo bez mame, a suprug bez zene.

    25. 12. 2018,   17:37
  • Ovakve stvari ili vežu ili razaraju brak...

    25. 12. 2018,   17:19
  • Ovi ameri kao i englezi i kad su zdravi izgledaju bolesno. Napuhani, vodenasti pristavi i da ne nabrajam.

    25. 12. 2018,   18:13