Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Uzorci skrivaju dlake ljubimca, a treba izbjegavati svilu i tvid

Uzorci skrivaju dlake ljubimca, a treba izbjegavati svilu i tvid

Najveći problem s kojim se bori većina vlasnika četveronožnih ljubimaca je dlaka i uništavanje namještaja. Odabir pravih materijala i redovito čišćenje spasit će vas od neurednog doma

VIDEO

Mačke i dugodlaki psi koji se često linjaju zahtijevaju posebnu njegu, baš kao i namještaj na kojem vole spavati i provoditi vrijeme. 

Trebate tražiti tkaninu koja je najlakša za održavanje. Premda je koža laka za čišćenje, mački možete alternativu za “drapanje” priuštiti tepihom i svakako se angažirati malo oko toga da je naučite koristiti isključivo igračke za tu aktivnost. 

Naravno, uvijek možete razmisliti i o sintetičkim navlakama, a u većoj količini uzoraka dlake će biti manje vidljive. U svakom slučaju, izbjegavajte materijale poput baršuna, svile ili tvida, a isto vrijedi i za pse koji često vole prileći na našim omiljenim mjestima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Omogućite svojem ljubimcu mjesto za uživanciju u obliku jastuka ili kućice koji će biti samo njihovo mjesto za izležavanje i odmor, a nećete pogriješiti ni ako se sami bacite u izradu krevetića od nekoliko paleta i golemih, udobnih jastuka

Svaki pas treba svoj jastuk za uživanje

Udobni jastuci prilagođavaju se obliku tijela, a oblikom podsjećaju na vreće za sjedenje. Sadrže gumice protiv klizanja i perive presvlake, idealne za velike pasmine.  

Pripazite na otrovne biljke

Tulipan, ljiljan, zumbul, šafran, narcis, jaglac, ciklama, mak, božur, paprat, bršljan i gljive kod pasa izazivaju povraćanje, probleme sa želucem, a vrlo rijetko i ozbiljnija stanja, pa čak i smrt. 

Uskladite krevet s ostatkom interijera

Multifunkcionalni kreveti za pse od debelo postavljenih deka dobro će izgledati u boravku ako ih uskladite s ostalim namještajem. Možete ih smotati pa su idealni za putovanja. 

Namještaj od drveta ‘najdraži’ je psima 

Najdraži suputnici provode mnogo vremena čekajući nas strpljivo unutar četiri zida, zato je bitno da se osjećaju kao kod kuće. Prije nabave ljubimca razmislite o tome imate li dovoljno prostora za jednog dlakavog cimera te hoće li uništiti pod, fotelju ili neke uspomene.

Da se vaši ljubimci ne bi previše namjerili na omiljeni stol i njegove drvene noge, radije odaberite neki s metalnim nožicama. Drvene površine i dalje su opcija, samo na višim razinama, kako ih ne bi mogli gristi.  

Talijanski brend designwelove izbacio je krevete za pse od izdržljivih materijala koji se lako održavaju. Želite li uklopiti ležaljku vašeg čupavog cimera uz omiljenu fotelju, predlažemo da i njemu omogućite jednu. Može biti i DIY projekt, ako koristite drvo, a izborom mekanog jastuka poigrajte se kako vam najviše odgovara.

Budite sami svoj majstor

Ne trebate izdvajati velike iznose kako bi vaš pas imao vlastiti krevetić - super rješenje bit će DIY projekt, a trebate samo palete, velike, mekane jastuke i malo kreativnog naboja.   

Idealan kutak 

Prostor ispod stubišta možete pretvoriti u mjesto gdje će se vaši ljubimci u miru zabavljati i odmarati od pustolovina

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno