Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Važni su temelji, a ne ‘betoniranje’ šminkom

Važni su temelji, a ne ‘betoniranje’ šminkom
1

Debeli sloj maskare, “teško” sjenilo, obrubljivanje očiju olovkom, intenzivno rumenilo i ruž jarkih boja mlado će lice brzo pretvoriti u klaunovsko

VIDEO

Pa kako možemo izaći bez šminke, to nam daje sigurnost i samopouzdanje, poručuju današnje 14-godišnjakinje, čije su toaletne torbice opremljene bolje nego školske torbe. Psiholozi upozoravaju kako šminkanje tijekom odrastanja nije preporučljivo jer može iskriviti sliku o vlastitoj ljepoti. No to ne znači da tinejdžericama treba zabraniti diskretno šminkanje.
Najvažnije pravilo je da nikad u isto vrijeme ne treba šminkati oči i usne. Ako se ističu oči, na usne valja nanijeti jedino prozirno sjajilo. Debeli sloj maskare, “teško” sjenilo, rumenilo i jak ruž mlado lice pretvorit će u klauna.
Najbitnija je prije svega dobra podloga - važno je odabrati puder koji se stapa s tonom kože ili, još bolje, toniziranu kremu. Ako želite istaknuti prirodne konture lica, možete nanijeti puder ili toniranu kremu nijansu svjetliju ili tamniju. Prištić koji iznenada bukne najsigurnije je “zakamuflirati” korektorom u sticku te prekriti puderom. Za to je potreban kvalitetan pribor, što ne znači i skup. Najvažnije je da je čist zato što su kistovi i četkice idealni za bakterije.

>> Akne su problem koji valja rješavati kod dermatologa, a ne “kućnim čarolijama”, koje mogu zakomplicirati stanje. Ni korektor nije rješenje.
>> Kako lice tinejdžerice ne bi izgledalo kao maska i beživotno, važno ga je hidratizirati. I to svaki tip kože, a odabir za masnu je ovlaživač bez ulja.
>> Omiljena pogreška početnica je iscrtavanje debele tamne linije oko očiju zbog koje izgledaju puno manje. Zato je najbolje ne upotrebljavati olovku.
>> Neutralne boje breskve i marelice te smeđa neka budu odabir djevojaka koje baš “moraju” biti vidljivo našminkane. Te boje nisu jake i izgledaju dobro na svakom licu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima