Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Većina parova ima problema sa seksom - ne znaju razgovarati

Većina parova ima problema sa seksom  - ne znaju razgovarati
1

Iako živimo u vrijeme kada svi puno čitaju i puno su informiraniji nego ikada prije, ljudima je još uvijek problem i neugoda razgovarati o seksu pa kada nastanu problemi, postaju još dublji

VIDEO

- Sve može biti izvor lošeg seksa. Stres, obaveze, nizak libido te monotonija - kaže Matty Silver, seksualna terapeutkinja iz Velike Britanije koja tvrdi kako je razgovor o seksu još uvijek tabu tema za mnoge parove. 

Probemi u spavaćoj sobi pogađaju sve više parova. To je često frustrirajuće te dolazi do osjećaja nezadovoljstva. Veze često pate pa na kraju i pucaju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:42

Smatra kako društvo prema seksu treba imati opušteniji stav. Seks je važan dio svake veze i problemi u spavaćoj sobi često mogu prouzročiti svađe i frustracije. Dobro informiranje o seksualnosti i odnosima još u adolescenciji uvelike bi pridonijelo rješavanju ovakvih problema u kasnijoj dobi. 

- Zdrav seks ima moć otpustiti hormone koji povećavaju intimnost i vezivanje, podižu raspoloženje, imunitet i zdravlje, smanjuju osjećaj usamljenosti i depresije te povećavaju samopouzdanje i pozitivno utječu na kvalitetu života - smatra Matty. 

S obzirom na ove prednosti i raskošne scene seksa koje vidimo u filmovima, lako je vjerovati da svi imaju uspješan seksualni život, ali Matty objašnjava da je za mnoge istina malo drugačija.

- Ako parovi ne riješe svoje probleme, prije ili kasnije će se javiti ogorčenost. O problemima se uvijek treba raspravljati. U suprotnom, parovi  postaju frustrirani, ogorčeni i ljuti, što nerijetko dovede i do rastave - kaže. 

Čest problem je i erektilna disfunkcija kod muškaraca. Za to postoji terapija, ali za većinu muškaraca, ovaj problem je često psihičke ili emocionalne prirode nego zdravstvene. Matty kaže kako je ključ dobra i otvorena komunikacija. Od razgovora o liječenju do istraživanja alternativnih načina uživanja u seksu. 

Spojili su ljubav i posao: Bolje nam je u Zagrebu no u Meksiku
Spojili su ljubav i posao: Bolje nam je u Zagrebu no u Meksiku

Jednostavni načini za poboljšanje seksualnog života

  1. Odvojite vrijeme za seks. On ne mora biti uvijek spontan. Baš kao što planirate izlaske tako možete planirati i zajedničko vrijeme za intimnost. 
  2. Dobar seksualan život je više od samog seksa. U toku dana međusobno si šaljite zabavne i seksi poruke. Dajte partneru kompliment ili jednostavno ponudite partneru više dodira, poljubaca i zagrljaja. Male geste rasplamsat će strast i začiniti odnos.
  3. Pokušajte se više zabavljati u svakodnevnom životu. To će poboljšati kvalitetu vaše veze, potaknuti avanturu i postaviti temelje za bolji seks.
  4. Isprobajte nešto novo - bilo da je riječ o lokaciji, položaju ili čak o igri uloga. 
  5. Smijte se s partnerom. Smijeh pomaže u stvaranju bliskih veza i istovremeno potiče čudesno oslobađanje hormona sreće - endorfina.
  6. Vezu stavite kao prioritet. Zajednička sreća važnija je od čiste kuće i odgovaranja na e-mailove, piše Now To Love

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje