Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Većini se kosa brzo prlja jer je peru pogrešno - pere se ovako

None Foto: Dreamstime

Čini li se i vama da što više perete kosu, ona je sve češće prljava? Postoje trikovi kako prati kosu, kako je ispirati i koje šampone koristiti - da bi vam kosa dulje bila čista, a vlasište zdravo

Vrhunski britanski frizer Paul Windle otkrio je koje to pogreške ljudi najčešće rade kada peru kosu. Prva je to što koriste previše šampona, a druga nepravilno ispiranje kose.

Kaže da kosu treba prati dva puta, ne jednom, ali s vrlo malim količinama šampona - za svako pranje je dovoljna količina kao dvije kovanice od 50 lipa. Naglašava da je pravilno i dobro ispiranje jednako važno kao i šamponiranje.

Foto: Dreamstime

- Ispiranje uklanja prljavštinu s kose, a ne šampon. Ne postoji takva stvar kao što je - previše isprana kosa. Znači, kosu treba dobro isprati - kaže ovaj stručnjak, inače suosnivač poznatog frizerskog salona "Windle & Moodie" u Londonu.

SPREMNE ZA ŠIŠANJE? 20 ženstvenih frizura za žene koje imaju srednju duljinu kose

Dodaje da postoji još jedan problem kada je pranje kose u pitanju, a to je vrsta šampona koju koristimo. 

Njegova preporuka su micelarni šamponi koji su vrlo blagi i nježni, i pogodni za osjetljivo vlasište. Kaže da takvi šamponi uklanjaju sitne masne čestice koje privlače prljavštinu pa kosu nije potrebno prati toliko često, otkriva Daily Mail.

Komentari (18)
  • ovako pametno ne bi zborio nit Konfucije..

    20. 12. 2017,   14:34
  • Vidi sad i kosu pogresno peremo..😂

    20. 12. 2017,   11:22
  • Ma da baš. Ovisi kakvu kosu tj. vlasište netko ima odnosno čime se u životu bavi, da li je više u zatvorenim prostorima ili vani..ja svoju perem zbog osjećaja čistoće i svježine, bez obzira na to što ne izgleda kao da je za pranje.

    20. 12. 2017,   17:29