Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Veličina trbuha frajera otkriva koliko dugo on 'izdrži' u seksu

Veličina trbuha frajera otkriva koliko dugo on 'izdrži' u seksu
1

Za većinu žena idealan seks traje od 15 do 20 minuta, a preuranjena ejakulacija znatno češće pogađa mršavije muškarce zbog manjih razina hormona estradiola

VIDEO

Izgled tijela muškarca ima veliku ulogu u seksu, već od samog odabira partnera do njegovih ljubavničkih vještina. I dok se kao ideal drži vitko tijelo muškarca s istaknutim trbušnim mišićima, u praksi je situacija znatno drugačija, tvrde znanstvenici s turskog Sveučilišta Erciyes.

Prema njihovoj studiji, muškarci s nešto većim indeksom tjelesne težine i opsegom struka većim od 92 cm, u prosjeku dulje "traju" u seksu - oko 7,3 minute. S druge strane, muškarci ravnog trbuha imaju prosječno trajanje seksa oko 2,5 minute prije orgazma.

Naime, pivski i razni drugi oblici trbuščića povezuju se i s većom razina hormona estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu.

Doprinos izdržljivosti

Osim trbuščića, još neke stvari doprinose većoj izdržljivosti. Naime, istraživanja pokazuju da seks dulje traje s muškarcima koji su obrezani. Također, seks s kondomima obično traje dulje zbog smanjene osjetljivosti živaca na glaviću.

Fotolia

Koliko bi seks trebao trajati

Da se žene pita, u savršenom svijetu seks bi u prosjeku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77 posto pripadnica nježnijeg spola. To ne uključuje vrijeme predigre, koja bi po njima trebala trajati barem 10-ak minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje pa i oralni seks - sve prije same penetracije.

U stvarnosti, studije pokazuju da prosječan seks traje svega od tri do sedam minuta, a oko 25 posto muškaraca pati od prijevremene ejakulacije zbog koje sam seks traje manje od tri minute. Također, od pet do deset posto njih muči odgođena ejakulacija - u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu doživjeti orgazam u seksu s partnericom ili im za to treba neuobičajeno dugo, preko 30 minuta.

Uzroci oba problema su najčešće psihološki, ali se mogu povezati i s ovisnošću o pornografiji te fizičkim uzrocima poput povišenog krvnog tlaka, šećerne bolesti, poremećaja štitnjače kao i urološkim tegobama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja