Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Velikani iz prošlosti i ljubimci: Koga su mazili Picasso, Dali...

Mnogi povijesni velikani za ljubimce su odabirali pse i s njima su imali poseban odnos, kao Picasso sa svojim dalmatinerom, ali Salvador Dali 'morao' je biti poseban pa je imao ocelota

VIDEO

1. Diego Rivera

Jedan od najvećih meksičkih slikara, vatreni zagovornik komunizma, a poznat i po svojoj sklonosti alkoholu, Diego Rivera i 21 godinu mlađa Frida Kahlo su najpoznatiji meksički umjetnički par. Osim slikarice, Diego je jako volio i svojeg psa ljubimca.

2. Salvador Dali

Dali je bio istaknuti i utjecajni slikar koji je u živio nadrealistički i taj nadrealizam proveo kroz cijelu svoju umjetnost. Uz to, jako je volio životinje. Na fotografiji je prikazan Dali kako potpisuje dokumente sa svojim ljubimcem ocelotom (obojenim leopardom).

Praznovjerni rituali kreativaca: Dali, Kahlo, dr. Seuss, Picasso
Praznovjerni rituali kreativaca: Dali, Kahlo, dr. Seuss, Picasso

3. Gustav Klimt

Najpoznatiji po svojoj slici Portret Adele Bloch-Bauer I (portret koji se 2006. godine prodao za dotada najveći iznos od 135 milijuna dolara, a kasnije tema filma Žena u zlatu), Gustav Klimt, rođen u Austriji, jako je volio svoje mačke.

4. Norman Rockwell

Poznati umjetnik Norman Rockwell stvorio je neke od najpoznatijih američkih slika 20. stoljeća. Njujorčanin je uslikan kako šeće svoja dva psa u blizini studija u Vermontu.

5. Frida Kahlo

Legendarna meksička umjetnica Frida Kahlo na fotografiji sjedi sa svojim psom u krilu. Slikana je na balkonu kuće u Mexico Cityju u kojoj je živjela sa svojim suprugom, umjetnikom Diego Riverom.

6. Pablo Picasso

Picasso je imao mnoge ljubavi. Svi znaju za njegova umjetnička djela, a većina i za njegovu strast prema ženama. Ipak, ono što je manje poznato je njegova ljubav prema psima. Tijekom svog dugog života imao ih je nekoliko. Ovdje je prikazan jedan od njegovih omiljenih ljubimaca, dalmatiner imena 'Perro' (pas na španjolskom).

7. Georgia O'Keeffe

Američka umjetnica Georgia O'Keeffe sjedi u dvorištu svog doma u New Mexicu i češlja jednog od svoja dva chow chowa piše Architectural Digest.

NAJVEĆI NESRETNICI: Ovim horoskopskim znakovima se u ljubavi ne piše dobro

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku