Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vino stvara ljubavničko raspoloženje, pivo ga kvari

None Foto: Photos

Opuštate li se uz alkoholno piće prije vođenja ljubavi, provjerite koliko možete popiti, a da se ugodna opuštenost ne pretvori u pospanost

Pretjerivanje u piću recept je za katastrofu u krevetu, no seksolozi u nekim slučajevima preporučuju svojim pacijentima da popiju koju čašicu kako bi se opustili prije seksa. Alkohol može ojačati spolni nagon i spriječiti preuranjenu ejakulaciju te tako produljiti vođenje ljubavi. No nije svejedno što pijete jer različita pića različito djeluju. Najvažnija je ipak umjerenost, jer previše alkohola otupljuje i umanjuje ljubavne užitke.

VINO se je još od antičkih vremena povezivalo s nesputanom strašću, a suvremena istraživanja potvrđuju njegovo blagotvorno djelovanje na cirkulaciju. Možete popiti 300 ml bijelog ili 200 ml crnog vina, no ne ako patite od žgaravice. Čak i zdravi ljudi mogu imati problema nakon lošeg crnog vina.

PIVO nije idealan izbor jer sadrži fitoestrogene, koji nepredvidljvo utječu na hormone, a tako i na spolni nagon. Također, nakon popijene veće količine piva, nećete poželjeti otrčati u krevet, nego na zahod.

PJENUŠAVA vina sadrže ugljični dioksid, koji ubrzava proces upijanja alkohola u krvotok. Zbog toga se od njih brzo može napiti, no učinci traju kratko. Najveća preporučljiva količina je 300 ml.

BRENDI, žestoko piće destilirano iz vina, može povoljno djelovati na cirkulaciju te umanjiti napetost. Najveća preporučljiva količina je oko 50 mililitara.

VOTKA nije romantično piće, no sadrži malo ili nimalo štetnih dodataka. Ipak, preporučljiv je oprez jer naglo opija. Nemojte popiti više od 50 mililitara.

GAZIRANA alkoholna pića sadrže dodatke koji mogu izazvati emocionalne smetnje i tjeskobnost. Prije seksa nipošto nemojte popiti više od pola litre.

Komentari (2)
  • generaliziranje .....ne podnose svi vino , netko se bolje opusti uz malo pive !

    10. 10. 2007,   12:42
  • Ma dok ti se sexa nije ti potrebno vino, treba se samo prepustiti...

    11. 10. 2007,   20:40