Obavijesti

Lifestyle

Komentari 133

Virtualni flert: Izbjegnite česte zamke SMS i online zavođenja

Virtualni flert: Izbjegnite česte zamke SMS i online zavođenja
1

Dobro se zabavite i tko zna, možda nađete ljubav života slijedite li pravila online zavođenja, primjerenih šala ali i prave mjere dopisivanja preko društvenih mreža

VIDEO

Ako želite pronaći partnera, prvo je pravilo on-line druženja da postavite profilnu fotografiju koja vas pokazuje u pravom svjetlu. Postavite li snimljenu iz posebnoga kuta, pod sjenom, tako da podsjećate na jednu od sestara Kardashian, djelovat ćete neiskreno i razočarati potencijalnog partnera. Kad otvarate profil, ne očekujte da će vas odmah zatrpati zahtjevi za prijateljstvo, nego preuzmite inicijativu. 

Obratite pozornost na nadimke. Ako netko profilu da ime Dario VolimPutovanja ili Ivana Pozdrav Suncu, lako ćete pronaći zajedničke teme. Pri prvom javljanju izbjegavajte površne besmislene poruke, tipa “što ima“ ili “kako je”. Radije usmjerite dopisivanje na konkretno. Pitajte gdje je snimljena profilna slika ili što se vidi u pozadini. Klonite se i napasnih poruka u stilu: 

“Ti si prvi kojem sam se obratila na fejsu, nadam se da me nećeš razočarati“. Prije nego što se odlučite na sastanak, istražite profil na Facebooku ili Twitteru i pogledajte što stavlja na zid. Imate li zajedničkih prijatelja, raspitajte se. Nabavite njegovu e-mail adresu kako biste razmijenili i ozbiljnije informacije. I budite oprezni. Kada dogovorite izlazak, obavijestite prijatelje o tome s kim ste, gdje ćete biti i kad biste se otprilike mogli vratiti. Dogovorite se da se čujete u međuvremenu. Ako vam se što dogodi, barem će znati koga tražiti. Ne pretjerujte s GPS-om, kojim otkrivate gdje ste. To može biti način da se nađete s ljudima koji su slučajno blizu, ali i potencijalno opasno. 

Odaberite samo jedan ‘alat’

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne pretjerujte, nemojte istoj osobi u jednom danu slati poruku na Facebooku i Skypeu, e-mail te SMS. Procijenite što od toga redovito provjerava i pridržavajte se samo toga.

Nesporazume riješite šalom i smajlićem 

Nastojte biti odmjereni i duhoviti kad pogriješite. Malo humora uvijek popravi sve. No na kraju poruke dodajte smješka da bude jasno kako se šalite. Katkad se od početka do kraja poruke izgubi smisao. 

Internet-kratice su zabranjene

Ne koristite se kraticama u dopisivanju, osim ako ne želite ostaviti dojam da ste u petom osnovne. Druga bi strana mogla nešto pogrešno shvatiti ili se uvrijediti jer to pokazuje nedostatak truda. 

Dva dana razgovora pa pristanite na izlazak

Ne prihvaćajte prebrzo poziv za izlazak. Držite se toga da biste trebali “razgovarati” barem dva dana otkad vam netko predloži izlazak. Komunikacijom ćete spriječiti pogrešna očekivanja.

Pravila SMS koketiranja za cure: Što trebate i što ne biste smjele (koliko god vam se sviđa) 

DA

  • Nakon što vas zaspe porukama da vas želi vidjeti ponovno, slobodno odgovorite: “Prestani sliniti, vidjet ćemo se vrlo brzo”. Probudit ćete mu maštu i navesti ga da razmišlja o sljedećem susretu, a ostali ste “na visini”.
  • Istaknite detalje. “Bilo mi je lijepo. Posebno kad si me zagrlio u kinu, stresla me ‘struja’. Baš me zanima hoće li i idući put biti tako.” Dat ćete mu do znanja što vam se sviđa
  • Ako ste sigurni da želite nešto više, dovoljno je napisati: “Voljela bih da si tu”. Probudit ćete mu maštu.
  • Podgrijavajte. Poslali ste poruku: “Kad se vidimo večeras? Čuvaj se!” i stiglo je pitanje: “Zašto?” Dovoljno je odgovoriti: “Vidjet ćeš” i cijeli će dan misliti na vas.

NE

  • Ne šaljite mu poruke: “Bog”, “Što ima?”, “Kako si?”, “Hej”... Sve te kratke poruke ničemu ne služe, a većina ne zna što bi odgovorila na takvu glupost.
  • Muškarcima se često savjetuje da upotrebljavaju više riječi, a žene bi trebale malo usporiti. Ako otkrijete sve, nećete ga privući da se nađete. Odgovarajte mu rečenicom, dvije i dozom tajnovitosti.
  • Vjerojatno će muškarac vaše seksi fotografije pokazati prijateljima, a posvađate li se, možda će ih i objaviti. Ako ipak šaljete takvu fotografiju, pazite da se na njoj ne vidi vaše lice.
  • Ne gnjavite ga porukama: “Zašto me nisi nazvao?”, “Što radiš?”, “Dokad ćeš biti tamo?”, “Ima li djevojaka?”... Svaki put kad napišete takvu poruku, udahnite i zapitajte se kako biste reagirali da ste muškarac koji je dobiva.

Zavedi ga nadimkom

Kratak SMS ili poruka na chatu može biti pravo minsko polje ako vas druga strana pogrešno shvati ili joj se nešto rečeno “ukratko” ne dopadne. 

Nemojte okolišati i slati cool poruke. Budite izravni. Neka misli da ste potpuno “pali”. Kad je zainteresirate, lako ćete ubaciti malo rezerve, prvo je pravilo seksi dopisivanja. 

Pišite ravnopravno, odnosno na svoju poruku trebali biste primiti odgovor pa tek onda poslati novu. No ne paničarite i ne umišljajte. Druga strana radi ili ima problema pa se katkad ne može javiti odmah. Izaberite nadimak za osobu s kojom se dopisujete, to će biti dobar početak nove poruke. Izbjegavajte slati poruke bez cilja, samo radi čavrljanja. Želite nekoga nagovoriti na izlazak i držite se toga, primjerice: “Znam jako ugodno mjesto za kavicu, ali svi su zauzeti. Možeš li ti sa mnom?“ Tako ste ujedno završili poruku pitanjem na koje “mora” odgovoriti.  No prije toga dobro je pitati kakav sladoled ili kolač voli jer bi vam to mogao biti dodatan “argument”. 

Međutim ako nakon nekoliko “seansi” dopisivanja shvatite kako ne želite ništa više od prijateljstva, zadržite se na razgovoru o sportu, politici, glazbi i sličnom. Napišite mu: “Kako si, prijatelju?” ili nešto u tom stilu. Ako je pametan, shvatit će. Ili jednostavno budite izravni. 

Bez sudbonosnih odluka i zahtjeva

Na chatu ili mailu ne tražite izjašnjavanje o vezi, ne pitajte kamo će vas dopisivanje odvesti, jer su to razgovori tijekom kojih se morate gledati u oči te moći reći što i vi osjećate.

Igra na kartu ljubomore obit će se o glavu 

Nemojte namjerno poslati “pogrešnu poruku” muškarcu. Žene se znaju koristiti tom taktikom kako bi muškarca učinile ljubomornim. No mogao bi steći dojam da ste zauzeti i poslati poruku nekoj drugoj.

Poslije dva pića isključi mobitel

Sve što pošaljemo pod utjecajem alkohola ili nekoga ljubavnog filma bit će oslobođeno inhibicija i možda malo previše slobodno u odnosu na to kakvi ste zapravo. Zato – katkad prikočite.

Nitko ne zaslužuje toliko čekati  

Nastojte ga ne ostaviti da predugo čeka. Naravno da je posao prioritet, no nitko nije zaslužio cijeli dan čekati kratak odgovor. Barem ga obavijestite da ćete se javiti kasnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje