Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Višak kolesterola i masti može 'začepiti' i vaš ljubavni život

Dobar seks postiže se i dobrom prehranom: Dnevno biste trebali unijeti manje od 100 miligrama kolesterola i manje od 3000 miligrama natrija

Veza između seksa i hrane je jednostavna - muškarci moraju imati čiste arterije da bi postigli erekciju, tvrdi Lynn Fischer, autorica knjige “The Better Sex Diet: The Medically Based Low-Fat Eating Plan for Increased Sexual Vitality - In Just 6 Weeks”.

- Svima je poznata uzrečica “Uopće ne razmišljaš, sva krv ti je otišla u penis”. Upravo hrana može začepiti arterije u penisu koje su važne za protok krvi i postizanje erekcije. Ženama su za postizanje orgazma također potrebne čiste arterije. Naime kada ih začepite s masnom hranom, štetite svom seksualnom životu jednako kao i svome srcu. Pravilnom prehranom možete očuvati i povećati svoju seksualnu vitalnost. U prosjeku biste tjedno trebali unijeti maksimalno deset posto masti i pet posto zasićenih masti od ukupnog unosa kalorija. Za bolji seks, bilo da se taj pojam za vas odnosi na trajanje, učestalost ili nešto treće, dnevno biste trebali unijeti manje od 100 miligrama kolesterola i manje od 3000 miligrama natrija - savjetuje autorica.

Fotolia KNJIGA DANA Fetiš je vaša seksi igračka koju ne možete nabaviti u dućanu

U knjizi također spominje i da je ona primjer koji pokazuje da prehrana utječe na seksualni život. Naime, od kada su se ona i njezin muž počeli zdravo hraniti, prehrana se pozitivno odrazila na njihov seksualni život. Prije su vodili ljubav dva do tri puta mjesečno, a sada to rade skoro svaki dan, ponekad i više puta dnevno.

KNJIGA DANA Rutinske uloge u vezi dovode do nedostatka seksualne želje

- Razlog tome je što ćete s kontroliranim unosom masti dobiti puno više energije. Vaša prehrana treba biti bogata žitaricama, voćem, povrćem, mliječnim proizvodima i proteinima (uključujući meso, perad, , ribom, suhim grahom, jajima i orašastim plodovima) - nabraja autorica

STRUČNJACI NAPOKON OBJASNILI: 'Kad vas netko drugi sanja, to može značiti dvije stvari'

Komentari (3)
  • Začepljene?Hahahaha.Pa ništa,tek poslije će se jesti,taman dok se odčepi...hahahah... svašta...

    11. 1. 2019,   19:42