Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Više strasti i užitka za oboje osigurat će jedan kompliment

None Foto: Dreamstime

Kada se žale na partnericu, muškarci najčešće kritiziraju njezin manjak angažiranosti koji je obično rezultat lošeg samopouzdanja. No jedan kompliment može promijeniti sve

Odlično je imati partnera koji će vas iskreno pohvaliti.  Ali, kada je riječ o seksu, jedan kompliment može puno značiti. Prema istraživanju, saznanje da vaš partner voli i uživa u vašem tijelu utjecat će na vaš seksualni život i to samo na bolje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu 'Sex & Marital Therapy' proučavalo je 244 žene u dobi od 18 do 30 godina. Svaka od njih bila je u vezi najmanje tri mjeseca i seksualno aktivna u posljednjih mjesec dana. Odgovarale su na pitanja o svom tijelu i seksualnom životu.

Trebale su ocijeniti koliko se slažu s izjavama poput 'Osjećam se dobro u svom tijelu' i 'Poštujem svoje tijelo'. Zatim su ocjenjivale izjave iz perspektive njihovog partnera poput  'Mom partneru se sviđa moje tijelo'.

'This Morning' TV Programme, London, Britain. - 09 Jun 2015 POLICAJCI, LIJEČNICI... Bivša prostitutka otkrila koje profesije su najbolje u krevetu

Potom su odgovarale na pitanja o svom seksualnom životu. Istraživači su ih pitali koliko često osjećaju seksualnu želju, o njihovoj razini uzbuđenja, orgazmu i seksualnom zadovoljstvu. Također su ih pitali jesu li ikada imale bolove tijekom seksualnog odnosa. Žene su ocijenile i svoje ukupno zadovoljstvo vezom, uzimajući u obzir i koliko su se cijenjeno osjećale.

Couple having sex | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Rezultati? Što su žene više osjećale da njihov partner cijeni njihovo tijelo, to su bile zadovoljnije i seksualnim životom i vezom općenito. One koje su osjećali uzbuđenost partnera bile su više uzbuđene i imale su bolji seks.

Postojala je i korelacija između toga koliko žene cijene vlastito tijelo i koliko misle da njihov partner to cijeni. Žene s većim samopouzdanjem u svoje tijelo su bile i one koje su osjećale da i njihovi partneri uživaju u njihovom tijelu.

MANJE SEKSA - VIŠE BOLOVA Što se to događa sa ženskim tijelom kad se prestane seksati

Naravno, svi uživaju u osjećaju da su poželjni, ali istraživači misle da se u tome krije više toga. Oni vjeruju da su rezultati istraživanja povezani i s povjerenjem. Ako ste sigurni da vaš partner uživa u vašem golom tijelu biti ćete samouvjereniji, lakše ćete se opustiti i uživati u seksualnom odnosu s partnerom, prenosi Health.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: 

PRINC HARRY ŠOKIRAO JAVNOST OVIM POTEZOM: 'Ne želim da Meghan završi kao moja majka'

Komentari (55)
  • O da,! Kada žena preuzme inicijativu, pokaže želju to je viagra sama po sebi, tada se muško dodatno potrudi a i raspali u želji da joj ugasi strast svim silama, nježno i žestoko, izmjenjujuči ritam... Obožavamo ju vidjet klonutu sa blaženim smješkom naon svega, prede ko mačkica, snenih oka...

    2. 10. 2019,   12:16
  • Pogled u oke je jedini kompliment koji sve govori.Samo to trebam.

    2. 10. 2019,   13:08
  • Ne treba mi kompliment😁njegov pogled treba da bude dovoljno kao kompliment!!

    2. 10. 2019,   23:48