Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vitaminske grickalice na plaži vraćaju energiju

Vitaminske grickalice na plaži vraćaju energiju
1

Umjesto za brzom hranom, tijekom ljeta posegnite za zdravim voćnim osvježenjima koja će vas opskrbiti potrebnom energijom i vitaminima

VIDEO

Lagana hrana poput svježeg voća i povrća idealna je za dan na plaži. Nektarine, jabuke i šljive su najpraktičnije. Veće voće poput lubenice i dinje prethodno narežite na komade. Možete ih pripremiti i kao voćnu salatu i spremiti u posudu s poklopcem koji se može čvrsto zatvoriti. Kako bi hrana dulje zadržala svježinu, spremite je u torbicu za hlađenje. Umjesto  posudama za led, hladnoću možete održati plastičnom bocom vode koju ste zaledili večer prije. Ne zaleđujte gazirana pića jer bi boca mogla eksplodirati, a nemojte je ni napuniti do kraja jer led zauzima više prostora od vode. Zamrznuti možete i zeleni ili biljni čaj, limunadu, voćni sok, frape ili koktel od povrća. Kako biste imali što piti dok se napitak polagano odmrzava, na plažu ponesite i bočicu obične hladne vode.

Ljeti iskoristite obilje lubenica jer su nova istraživanja pokazala da je ona među najzdravijim voćem. Sjajna je i za nadoknađivanje tekućine. Vrlo ukusna je kad je izmiksate u osvježavajući napitak kojem možete dodati malo limuna, limete ili svježe metvice.

I čašice voćnog jogurta možete zamrznuti i tako dobiti zdravu zamjenu za sladoled. U obični jogurt možete umiješati i komadiće voća ili malo soka.

Pomiješajte suho voće (marelice, grožđice, brusnice, šljive) s orašastim plodovima (prženi bademi, lješnjaci, orasi). Ta je mješavina idealna za grickanje na plaži.

Skuhajte nekoliko jaja odjednom i spremite u hladnjak. Svakoga dana ponesite jedno na plažu. Ono će vas zasititi kad se umorite od plivanja.

Štapići mrkve i celera ili paprike zdrava su grickalica koja vas neće opteretiti kalorijama. Ovo povrće je praktično jer ne mijenja  strukturu na vrućini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...