Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vječni trikovi za bolji izgled, od šminkanja do njege suhe kože

Vječni trikovi za bolji izgled, od šminkanja do njege suhe kože
1

Šećer pomiješan s vodom smirit će nestašne kovrče, ravne četkice maskare najbolje su za vrhove trepavica, a jagodice prsta otkrivaju idealnu boju ruža za vas

VIDEO

Sitnim trikovima možete postići savršen make up, napraviti idealnu frizuru u dva poteza ili sačuvati maskaru od isušivanja.

Za bolji tonus kože možete iskoristiti sastojke i namirnice iz kuhinje, kao što su aspirin i mlijeko koje je idealno za čišćenje pora. Limun čini čuda za nokte jer im daje sjaj, a šećer je odličan za kovrčanje kose. 

Oči

  • Želite li dramatičniji pogled, ali bez nametljivog dojma, umjesto tuša koristite crnu olovku i nježno ocrtajte liniju na unutarnjem ruba vašeg gornjeg kapka. To će trepavicama odmah dati gustoću, a izgledat će tamnije. 
  • Za što bujnije trepavice koristite ravnu četkicu za vrhove trepavice, ali ne i za korijen i njihovu sredinu, savjetuje vizažistica Juliana Sergot. 
  • Koristite smeđu maskaru na donjim trepavicama, iako na gornje stavljate crnu. Svjetlija boja otvara oči. Iscrtajte unutrašnje linije očiju jer ćete tako postići seksi izgled, tvrdi vizažist Tom Pecheuxm iz kozmetičke tvrtke Estee Lauder. 
  • Kako bi spriječili isušivanje maskare, nemojte "pumpati" zrak guranjem i vađenjem četkice. Umjesto toga četkicu izvadite jedanput, ako postoji višak, odstranite ga od rubove tube tako da vam ostane dovoljno za trepavice, a maskara se neće isušivati, tvrdi vizažistica Sandra Cooke. 
  • Jarke boje su veliki makeup trend, posebno narančasta. Ali ne stoji svima i treba je znati nanijeti. Kako bi ova boja postala uočljiva jer se lako stapa s bojom kože, nanesite malo mat bijelog sjenila oko očiju. 
  • Kako bi postigli mekši izgled, koristite maskare u boji koje ističu vašu prirodnu boju očiju, poput plave i zelene te svjetlije nijanse sjenila, savjetuje vizažist Thomas de Kluyver. 
  • Obrve definiraju strukturu lica i područje oko očiju. Najbolji dojam ostavljaju srednje debele obrve, dok tanje "dodaju" godine. Boja treba biti ista kao i vaša prirodna boja kose, ili za nijansu tamnija, tvrdi Michelle Doan iz tvrtke Emani Minerali.

Usne

  • Ako je vaša olovka za usne ili oči premekana i ne možete njome iscrtati ravnu liniju stavite je na nekoliko minuta u zamrzivač. Nakon što je izvadite povucite par crta preko zapešća ruke kako bi se malo zagrijala. Nakon toga spremna je za upotrebu. 
  • Ne možete li se odlučiti koja vam boja ruža za usne najviše odgovara, stisnite jagodicu srednjeg prsta. Vidjet ćete intenzivno crvenu ili ružičastu boju, a to vam može biti vodič, tvrdi vizažistica Natsumi Watanabe. 
  • Boja ruža nije uvijek onakva kakva izgleda. Prije nanošenja stavite malo pudera na usne kako bi dobili pravu boju, savjetuje Wendy Rowe iz Burberryja. Na taj način će i ruž duže trajati. 
  • Tamni ruž može biti riskantan. Nanosite ga lagano, razmažite te obrubite odgovarajućom nijansom olovke, kako ne bi izgledali prenapadno, savjetuje vizažistica Shama.
  • Uz balzam, usne izgledaju svježije. No nanesite li ga ispod obrva i na jagodice dobit ćete prirodan sjaj kože, tvrde iz tima za ljepotu Stella. 

Ten

  • Bobice svježeg grožđa narežite popola, i zatim te polovice stavite na lice i trljajte ih kružnim pokretima. Kiselina djeluje na lice kao antioksidans što rezultira svijetlijim tenom. 
  • Umjesto vode za parenje lica, koristite vruće mlijeko. Mlijeko zagrijte do razine ključanja, a potom stavite lice iznad njega i pokrijte se ručnikom kako bi para izlazila direktno na vaše lice. Mliječne kiseline čiste pore i čine vašu kožu čistom, ističe vizažistica Ruby Hammer. 
  • Ako želite sjajnu kožu, iskoristite jogurt iz hladnjaka. Stavite ga na lice, ostavite 20 minuta, a zatim isperite i kockicama leda ublažite napuhnutost, ističe stručnjakinja za kožu Sarah Chapman.
  • Smrvite dvije tablete aspirina i pomiješajte ih sa žlicom meda, a zatim smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Aspirin sadrži betahidroksilne kiseline koje osvježavaju lice, a i dio su većine maski za lice, ističe Shelley Barrett iz australske kozmetičke tvrtke ModelCo. 
  • Dodavate li kap ulja za lice u dnevnu kremu, koža će biti sjajnija, a i bolje ćete je pripremiti za šminkanje, napominje Watanabe. 
  • Puder u prahunanosite od smjera čelo, nos i brada i to velikim mekanom četkicom. Minerali će se stopiti s uljima u vašoj koži, pa ćete izgledati kao da ni niste našminkani, tvrdi Sarah-Jane Froom iz Bare Escentuals. Nikada ga ne primjenjujte na donjim jagodicama. Umjesto toga koristite prste i nanesite ga na jagodice, od dolje prema van, savjetuje vizažist Daniel Sandler. 

Kosa

  • Kako biste izbjegli sivilo kose, suhi šampon stavite na četku za kosu i zatim lagano češljajte od korijena prema vrhovima. Vaša kosa će izgledati sjajno i čisto, savjetuje Adam Reed iz L'Oreala. 
  • Za lakše oblikovanje kovrčave kose iskoristite šećer. Stavite šest žličica šećera u vodu i zagrijte, a zatim stavite bočicu i poprskajte po kosi. Na kosu zatim stavite viklere i držite neko vrijeme, savjetuje frizer Johnnie Sapong.
  • Minerali iz tvrde vode uništavaju boju vaše kose. Zato obavezno koristite regeneratore i pakunge koji omekšavaju vodu zbog čega će vaša boja trajati dulje, ističe ambasadorica Pantenea Marie Robinson.

Nokti i stopala

  • Kako bi imali glatke nokte koristite multifunkcionalne rašpice s nekoliko različitih podloga, od grubih do završnih finih, kako bi ispravili sve nepravilnosti. 
  • Nokti će biti bez mrlja i vratit će im se prirodni sjaj ako ih istrljate svježom polovicom limuna, a zatim ih stavite u mješavinu vode i sode bikarbone na nekoliko minuta, savjetuje Georgia Cleeve iz kozmetičkog salona Oskia. 
  • Na stopala nanesite kombinaciju losiona za tijelo i morske soli te ostavite da djeluje. To će smekšati grubu kožu, a limun omekšati nokte.
  • I noge traže pozornost. Najbolje ih "hrane" hidratantna mlijeka za tijelo, ulja s ružom i shea maslacom, napominje Geraldine Howard iz Aromatherapy Associates. 

Naočale

Prilikom odabira naočala, pazite na ton kože i boju očiju. Ako imate topli ten i boju kose, izaberite brončane ili smeđe okvire. Hladnijoj puti odgovaraju svjetlije nijanse kao što su bijela, srebrna, plava i siva, tvrdi vizažist James Kaliardos iz tvrtke L'Oréal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje