Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vježba prije izlaska u štiklama: Palcem pišite slova abecede

None Foto: Dreamstime

Povremeno hodanje u visokim petama jača listove. Prije izlaska u njima, napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova pa tako očvrsnite gležnjeve

Kako bi nošenje cipela s visokim potpeticama bilo što bezbolnije, pripremite stopala vježbom istezanja.

Oslonite se rukama o zid nogom ispred noge te rukama “gurajte” zid nježno rastežući listove i tetive u stopalu. Listove istežite tako što ćete držati oba stopala na podu, a leđa ravno te gurajući kukove prema zidu. A kako biste u potpeticama hodali što elegantnije, držite se osnova lijepog hodanja, modela i modne savjetnice Moe Kelso.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U štiklama uvijek stojte uspravno i ne naginjite se unaprijed. Uvucite trbuh, a iskoristite kvadriceps kako biste zakoračili. neka se prsti zadnji odvoje od poda. Zatim lagano stanite na petu kao da ćete je na pod spustiti s prstima - kaže Kelso.

VIDEO: U BANJA LUCI Zaglavila joj štikla, pritisnula gas pa autom uletjela u izlog

Dan prije večernjeg izlaska u novim štiklama napravite “probnu vožnju”. U njima otiđite u trgovinu ili po dijete u školu kako biste vidjeli jesu li udobne te hoćete li u njima izdržati cijelu noć.

Od visokih potpetica kralježnica se krivi unatrag te izaziva bol u donjem dijelu leđa. Zato sjednite svakih 20 minuta, a bol spriječite i uspravnim držanjem. Izravnajte ramena i izdužite leđa te težinu rasporedite na oba stopala.

Foto: Dreamstime

Osim što noge u cipelama na petu od deset cm izgledaju dulje i mršavije, povremeno hodanje u njima jača listove, a prije izlaska u štiklama, napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova pa tako očvrsnite gležnjeve.

DISKRIMINACIJA ŽENA Ravnopravno? Na posao ne bez šminke, štikli, a ni s naočalama

Idealna visina potpetice na cipelama koje istodobno pružaju udobnost i elegantan izgled je sedam centimetara. Ovakve cipele potiču mišiće nogu da se rastegnu i oblikuju, a ako ćete u štiklama provesti dulje vrijeme, najbolje je odabrati one s malo debljim potpeticama.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: To mi treba

Komentari (15)
  • Svi me čudno gledaju kad izađem negdje u štiklama pa sam odustao od njih

    26. 1. 2020,   18:59
  • Sve istina, samo bih dodala još i varijantu koju prakticiram, naime jedan broj veće cipele. Meni to odgovara i mnogo je lakše

    26. 1. 2020,   15:07
  • Žuljaju me cipele a ja moram ići na ples 😄

    26. 1. 2020,   19:32
Message