Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Vlažne maramice za sve: Brišu mrlje s kauča, mast s tavice...

Vlažne maramice za sve: Brišu mrlje s kauča, mast s tavice...

Prema stručnjaku za čišćenje Seanu Parryju, masnoća od hrane može biti izazov za ukloniti, pogotovo ako na posuđu ostanu preko noći, ali i taj problem mogu riješiti dječje maramice

VIDEO

Koristite dječje maramice za brzo čišćenje dok ste u pokretu

Dječje vlažne maramice mogu se koristiti za više toga od čišćenja bebine guze - izvrsne su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje prosute tekućine u automobilu ili pak brisanje znoja s lica nakon trčanja. U stvari, vlažne maramice su idealni pratitelj na putovanju, pa sljedeći put kad krećete na put, spakirajte nekoliko paketa dječjih maramica u pretinac za rukavice u automobilu, torbicu ili ruksak.

Očistite sofu, cipele i torbicu

Mnoge mame znaju da će maramice prilično dobro očistiti bijele kožne cipele, a prema Seanu Parryju, stručnjaku za čišćenje tvrtke Neat Services, dječje maramice zapravo su savršene za čišćenje svih vrsta kože - uključujući onu na kauču. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ljepota vlažnih maramica je u tome što ne sadrže gadne kemikalije zbog kojih bi se mogla promijeniti boja kože. Vrlo su učinkovite i u uklanjanju prljavštine i mrlja na kožnim sofama, a daju i sjaj nakon što se osuše - kaže Parry.

Što kaže naš zakon: Beba je u autu, smijem li razbiti staklo?
Što kaže naš zakon: Beba je u autu, smijem li razbiti staklo?

Reciklirajte ih kao krpe za prašinu

Neke se maramice mogu oprati i ponovo upotrijebiti kao krpe za prašinu i za čišćenje. Prema Nathanu Ripleyju, direktoru tvrtke MaidJustRight, također možete ostaviti rabljene dječje maramice da se osuše. Jednom kada se osuše, oni su sjajna krpa za uklanjanje prašine i ostalih sitnih čestica iz životnog prostora.

Uklonite mrlje s tepiha i kauča

Ako ste netko koji voli svijetle boje, ali je također sklon mrljama, definitivno morate imati zalihu dječjih maramicama. Prema Seanu Parryju, ako imate odjeću ili namještaj koji su na bilo koji način zaprljani, dodajte malo tekućine za pranje u dječje maramice i nanesite na mrlje. Kaže da je to mnogo jeftinija opcija od skupih proizvoda za uklanjanje mrlja.

Očistite tipkovnicu

Tipkovnica računala jedna od najprljavijih stvari u vašem domu.

- Gumeni ili plastični gumbi i redovita upotreba znači da su hrana i masti često zarobljeni u pukotinama - kaže Sean Parry.

Povremeno brisanje tipkovnice računala dobar je način da se riješite prašine, ali to je samo pola posla.

- Obavezno ih redovito prebrišite dječjim maramicama, koje će ukloniti čak i ostatke masnoće od hrane koju ste jeli nad tipkovnicom - tvrdi Parry. 

Uklonite šminku

Šminka prekriva neželjene mrlje na licu, skriva podočnjake ispod očiju i naglašava naše dobre strane. Međutim, malo što je frustrirajuće kao trošiti vrijeme na čišćenje lica nakon dugog, napornog dana. Zato Molly Maid iz službe za čišćenje stanova, predlaže korištenje dječjih maramica za brzo uklanjanje šminke. Tako ćete uštedjeti vrijeme i energiju za višestruko umivanje koje bi vam trebalo da uklonite sve ostatke eyelinera.

'Cijeli život krivo perete tavu': Prije pranja, morate pričekati
'Cijeli život krivo perete tavu': Prije pranja, morate pričekati

Umirite kožu

Sunčane opekline možete privremeno ohladiti laganim tapkanjem kože s dječjom maramicom. Dječje maramice se mogu koristiti i za liječenje posjekotina i ogrebotina.

Osvježite ladice

Da biste napravili mirisne vrećice za svoje ladice, prerežite dječje maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svježinu, a vaša odjeća neće poprimiti drveni miris. 

Prekinite linjanje kućnih ljubimaca

Protrljajte dlaku mačke ili psa s dječjom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš će ljubimac dobro mirisati. Sean Parry preporučuje korištenje vlažnih dječjih maramica za uklanjanje prašine. Dječje maramice su dovoljno nježne, a možete ih koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata.

Obrišite tragove dezodoransa sa odjeće

Ako vam je džemper pokriven s mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte s mokrom dječjom maramicom. Osim što uklanja mrlje s tepiha, stručnjak za čišćenje Sean Parry kaže da dječje maramice često mogu ukloniti i mrlje s odjeće. Sve što trebate učiniti je obrisati odjeću vlažnom dječjom maramicom i gledati kako bijeli trag nestaje.

Očistite prozore automobila

Imate ptičjeg izmeta preko cijelog vjetrobranskog stakla? Očistite prozore automobila maramicama za bebe.

Uklonite mast s tave

- Masnoća od hrane može biti izazov za ukloniti, pogotovo ako na posuđu ostane preko noći. Umjesto da trošite vrijeme na pranje, brzo prebrišite mast čim se tava ohladi - preporučuje Parry.

- Ovo će znatno olakšati pranje suđa, jer maramice pokupe i apsorbiraju masnoću s površine tave - kaže Parry.

Očistite kućne biljke

Baš kao i sve površine u vašem domu, i prave i plastične biljke se zapraše. Prema Cyrusu Bedwyru, stručnjaku za čišćenje iz tvrtke Fantastic Services, dječje maramice su izvrstan proizvod koji može pomoći da vaše lišće ponovno postane sjajnije. Da biste očistili biljke, samo prijeđite maramicom i pustite da vlaga skuplja prašinu.

Drama oca sijamskih blizanki: Kako da odlučim koja će živjeti
Drama oca sijamskih blizanki: Kako da odlučim koja će živjeti

Ostanite zdravi u avionu

Iako svi znaju da u zrakoplovima ima mikroba, možda ne shvaćate koliko se toga u avionima ne čisti kako bi trebalo. Ako se ne želite razboljeti na letu, možda biste trebali spakirati dječje maramice u torbu. Stručnjakinja za čišćenje Corinne Segura kaže da se ona nikada ne razboli u avionu baš zbog njih. Jednom kada sjednete, očistite područje oko sebe mokrom maramicom da biste uklonili neke od mikroba. Segura također predlaže brisanje ruku dječjim maramicama prije jela, piše Reader's Digest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje