Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Voćne košarice, začini ili fini ocat od mirisne kore naranče

Voćne košarice, začini ili fini ocat od mirisne kore naranče
1

U kori od avokada poslužuju se salate i umaci, a grejp, limun i limeta pune slatkim kremama, šlagom i voćem. Višak korice agruma možete i zamrznuti...

VIDEO

Trake kore limuna, limete, naranče ili grejpa jednostavno se pretvaraju u domaći ekstrakt u prahu koji daje mirisnu aromu slatkim i slanim jelima. Nešpricanu koricu limuna narežite i ostavite da se suši tri do četiri dana pa izmiksajte u blenderu. Takav limun u prahu pomiješajte sa svježe mljevenim paprom ili ljutim papričicama i dobit ćete odličan začin za piletinu ili janjetinu.  

Umiješati ga možete i u vruću čokoladu ili glazure za torte i kolače. Sušene trakice dodajte u staklenku sa šećerom pa će aromatizirani dodatak uvijek biti nadohvat ruke. Odličan je u čaju ili kao dodatak slasticama. Višak korica agruma možete naribati pa zamrznuti i koristiti prema potrebi. Naribajte samo vanjski dio (bez bijelog) kako okus ne bi bio gorak. 

Zamrznite pa izvadite i osušite na kuhinjskoj krpi te čuvajte u čistoj staklenci. Izdubljeno voće, odnosno samo korica, može poslužiti i kao posudica za salate ili deserte. Primjerice, u kori od avokada poslužite umake ili salatu od paprike, rajčica i rotkvica. Pomiješajte sa sokom od limete, kajenskom paprikom i češnjakom. Avokado prepolovite pa izvadite košticu.

 Žlicom lako izdubite pa napunite salatom. Pospite sirom, mladim lukom i korijandrom pa poslužite kao zanimljiv dodatak svakodnevnom ručku. Korica limuna može poslužiti kao ljupka posudica za desert. Odrežite trećinu limuna s vrha i čuvajte kao poklopac. Izdubite nožem, a najbolje bi bilo koristiti onaj za grejp sa zavinutim vrhom. Ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati ili preko noći pa napunite, primjerice, sorbetom. 

Fotolia

Mrisnim koricama aromatizirajte i med ili ocat. Korice dodajte u staklenke i ostavite da odstoje dovoljno dugo kako bi pustile aromu. Zatim sve procijedite kroz sitno cjedilo u čiste posude ili ukrasne bočice.   

Mediteransko ulje 

S koricom  limuna, naranče ili limete pripremite aromatizirano maslinovo ulje. Pažljivo ogulite koricu tako da ne gulite i bijeli dio iznutra pa sve dobro usitnite u mužaru s malo ulja. Stavite u staklenku i dodajte maslinovo ulje pa neka odstoji šest sati. Prema želji, možete dodati i čili papričicu ili grančicu ružmarina.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith