Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Vodič pozitivnog razmišljanja: Negativne misli idu u 'kutiju'

Vodič pozitivnog razmišljanja: Negativne misli idu u 'kutiju'
1

Negativne misli treba smjestiti u malu kutiju, traže se one neutralne, a pitanja će "obrisati" sram jer on djeluje samo ako se taji. Verbalizacijom se uspješno suzbija

VIDEO

Kad počnete kritizirati sami sebe zbog nečeg, čak i najmanje pogreške pretvarate u one epskih razmjera.

Zato, sljedeći put kad navrnu negativne misli, duboko udahnite te vizualizirajte najmanju moguću kutiju i u nju brzo “pospremite” probleme. Tako ćete predočiti stvarnu veličinu problema te biti i sigurniji da se možete nositi s njim. Također, pod pritiskom ste da okrenete crne misli u pozitivne, no istraživanja su pokazala da se osjećate još gore kad se prisiljavate govoriti si pozitivno.

Umjesto toga isprobajte tehniku “mogućeg razmišljanja” koje podrazumijeva neutralne misli o situaciji te iznošenje činjenica. Primjerice, “Tako sam debela!” pretvorite u “Željela bih smršavjeti pet kilograma i znam kako ću to postići”. Činjenice vam daju više izbora i smjerova u kojima se možete kretati.

A izleti li vam ponekad nešto neprimjereno pred drugima i pomislite kako ste od sebe napravili najveću budalu, preispitajte misli jer što si više pitanja postavljate, to ćete više ublažiti početni osjećaj srama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prihvatite svoje nesavršenosti

Prestanete li si postavljati visoke standarde, ne samo da ćete se riješiti stresa nego i osjećati slobodnije. Perfekcionizam je destruktivan, pa smanjite očekivanja, pomirite se s tim kad zabrljate i krenite dalje.

Promijenite kut gledanja

Kažete li: “Ajme, kako sam se glupo osjećala” umjesto: “Tako sam glupa” znatno ćete promijeniti perspektivu, distancirati se od trena pada samopouzdanja i vidjeti da je to samo bio - tren. To ne znači da ste vi takvi ili da vam je život obilježen takvim izjavama.

Zapitajte se što bi rekao vaš najbolji prijatelj

Brz način da se riješite negativnih misli je da se sjetite nekoga kome vjerujete i zamislite što bi vam ta osoba rekla. Vjerojatno ni približno što si vi govorite. Ako nešto ne biste rekli prijatelju, nemojte ni sebi.

Dajte "unutarnjem kritičaru" smiješno ime

Teško je shvatiti “unutarnjega kritičara” ozbiljno ako ga zovete “zanovijetalo” ili “kvocalo”. Ta doza neozbiljnosti “razbija” negativni učinak. Dajte ime i svojim svakodnevnim unutarnjim “pričama” koje su zapravo navika, ne nužno i istina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara