Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Vodič za depilaciju bikini zone: Hladni oblozi će spriječiti bol

Vodič za depilaciju bikini zone: Hladni oblozi će spriječiti bol
5

Redovitom depilacijom korijen dlačica slabi pa su i tretmani sve manje bolni. Depilaciju bikini zone najbolje je izbjegavati tjedan dana prije menstruacije

VIDEO

Depilaciju bikini zone često prate urasle dlake, a kozmetičari tvrde da se s redovitom depilacijom voskom rizik od ovih bolnih prištića smanjuje. Britvice je bolje izbjegavati zato što mogu iziritirati kožu i uzrokovati infekcije, naročito ako su oštrice tupe. 

Također, treba izbjegavati preusko donje rublje, osobito nekoliko dana nakon depilacije. Ono pritišće dlačice što može promijeniti njihov smjer rasta, piše Allure.  

Koliko treba pričekati između svakog tretmana?

Bikini zonu treba depilirati svakih tri do šest tjedana, ali treba početi i nekoliko mjeseci prije ljeta. Dlačice će s vremenom zbog korištenja voska oslabiti pa će se i razmak između svakog tretmana produljiti. 

Ne preporučuje se odmah po uklanjanju dlačica krenuti na plažu, ali ako ne možete odoljeti, valja područje namazati kremom sa zaštitnim faktorom kako bi se spriječilo crvenilo i upala. 

Kako spriječiti lomljenje dlačica u korijenu?

Da bi depilacija bila uspješna, treba pripremiti područje. Ako je koža suha, dlačice je teško ukloniti jer se lome u korijenu. Koži je stoga potrebna voda koje će spriječiti isušivanje, a nekoliko dana prije same depilacije preporučuje se bikini zonu mazati hidratantnom kremom. To će pomoći u boljem zadržavanju vlage, omekšati kožu i samim time olakšati uklanjanje dlačica. 

Kako spriječiti bol?

Depilacija bikini zone može biti jako bolna, ali ako se redovito održava s vremenom će zbog slabljenja korijena dlačica biti manje neugodna. Osim toga, prije depilacije ne preporučuje se piti alkohol jer zateže pore i otežava uklanjanje dlačica. 

Ona je najbolnija za vrijeme PMS-a jer su žene tada najosjetljivije na bol. Stoga se depilacija ne preporučuje tjedan dana prije menstruacije, piše Jezabel

Kako umiriti kožu nakon depilacije?

Bol od depilacije voskom ublažit će hladni oblozi koje treba staviti na bikini zonu. To će suziti pore i smanjiti upalu. Nakon toga kožu valja nahraniti hidratantnom kremom. 

Dan do dva poslije depilacije najbolje je nositi lepršavu odjeću kako bi se smanjio pritisak na osjetljivo područje i spriječila iritacija.

Kako spriječiti svrbež?

Nakon depilacije može se javiti svrbež koji najčešće uzrokuje sintetički vosak. Bolji izbor je prirodni vosak koji se zagrije dok ne dosegne temperaturu kao i tijelo pa se potom nanosi na kožu. To će spriječiti svrbež i peckanje. 

Na što sve treba paziti u salonu za depilaciju?

Kod depilacije u salonu važno je da je vosak pripremljen posebno za svakog klijenta odnosno da se ne koristi isti jer raste rizik od infekcija. Također, alati koje kozmetičarka koristi trebaju biti dezinficirani ili po mogućnosti novi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith