Obavijesti

Lifestyle

Komentari 105

Vodič za ljetno štivo: Najbolji novi naslovi za čitanje na plaži

Vodič za ljetno štivo: Najbolji novi naslovi za čitanje na plaži
7

Ako ste ljubitelji sjajne proze koja izaziva divljenje kritičara i čitatelja, čekaju vas velike priče i snažne emocije u naslovima idealnima za ljetni odmor, bijeg od stvarnosti i opuštanje

Kamo želite otputovati ovog ljeta? U nadahnjujuću priču o neobičnom prijateljstvu i hrabrom ostvarenju životnih želja, u očaravajuću priču o mladoj ženi koja se bori za slobodu i svoje snove, u napeti psihološki triler koji će vas držati prikovane uz knjigu do zadnje stranice ili u uzbudljive priče velikih majstora krimića? 
Ako ste ljubitelji sjajne proze koja izaziva divljenje kritičara i čitatelja, čekaju vas velike priče i snažne emocije u naslovima idealnima za ljetni odmor, bijeg od stvarnosti i opuštanje. 
Pustite brige, odmorite se i čitajte hit-knjige! 

Harriet Tyce KRVAVA NARANČA


„Krvava naranča“  mračan je i uvrnut psihološki triler koji će čitatelje dugo držati budnima dok se priča poput zamršenog klupka odmotava prema neočekivanom raspletu.
Alison ima sve. Dobrog muža, predivnu kćer, karijeru u usponu – kao odvjetnica obrane, upravo je dobila svoj prvi slučaj ubojstva. Ali sve nikad nije onako kako izgleda…
Još samo jednu noć. A onda ću prekinuti s tim..
Alison previše pije. Zapostavlja obitelj. I u ljubavnoj je aferi s kolegom čija je sklonost pomicanju granica za nju ipak možda malo previše.
Ja sam to učinila. Ubila sam ga. Treba me zaključati.
Alisonina klijentica ne poriče da je izbola svog muža – želi se izjasniti krivom. Ali ipak s njezinom pričom nešto ne štima. Spašavanje te žene možda će biti prvi korak da Alison spasi i sebe.
Gledam te. Znam što radiš.
Ali netko zna Alisonine tajne. Netko tko želi da ona plati za sve što je učinila, netko tko neće stati dok ona ne izgubi sve…

Libby Page BAZEN


Nadahnjujuća priča o neobičnom prijateljstvu i hrabrom ostvarenju životnih želja i ciljeva koji povezuju pojedinca i zajednicu. U Bazenu, dirljivom prvijencu Libby Page, plivanje predstavlja osobnu terapiju i važan čimbenik socijalizacije.

„Rosemary ima osamdeset šest godina, ali u vodi se godine ne računaju. “U bazenu, plivanje predstavlja osobnu terapiju i važan čimbenik socijalizacije. To je mjesto na kojem stariji mogu vratiti vrijeme: „Ona je mlada djevojka koja pliva svakog jutra pod budnim okom starog sata i spasioca koji vrti zviždaljku među prstima.“
Na lokalni bazen u Brixtonu dolazi i Kate, usamljena i sramežljiva novinarka, šezdeset godina mlađa od Rosemary. Plivanje joj pomaže u borbi s napadajima panike. 
Potencijalno zatvaranje kupališta snažno utječe na obje žene. Neobično savezništvo koje se rađa između Rosemary i Kate u svevremenskoj priči o prijateljstvu, ljubavi i hladnoj vodi, predstavlja emocionalnu nit ovog romana. U borbi za spašavanje lokalnog bazena one nesvjesno spašavaju jedna drugu.

Elizabeth Macneal TVORNICA LUTAKA


Fascinantan prvijenac koji nas vodi u viktorijanski London, sa svim njegovim mogućnostima i ograničenjima, uranjajući nas u svaki detalj. Elizabeth Macneal stvorila je jedinstven roman: dirljivu, evokativnu i povijesno dobro utemeljenu priču sa zapletom od kojeg vam srce staje. 

London. 1850. 
Kristalna palača upravo se gradi i u Hyde Parku, u masi koja promatra spektakularnu gradnju, susreće se dvoje ljudi. Za Iris, koja želi postati slikarica, to je tek nevažan, odmah zaboravljen trenutak, ali za Silasa, kolekcionara opčinjenog čudnim stvarima i ljepotom, on označava novi početak.
Kad prerafaelitski slikar Louis Frost ponudi Iris da mu pozira kao model, ona pristane pod uvjetom da uz to dobije poduku iz slikanja. Njezin svijet naglo se širi, i u njega uzlaze umjetnost i ljubav. 
No, Silas od onog susreta misli samo na jedno, i njegova opsesija postaje sve mračnija…

Jade Beer TRI VJENČANJA


Nezaboravna i emocionalno nabijena priča o obitelji, ljubavi i novim počecima. Ako ste ljubitelji romana Jojo Moyes, zaljubit ćete se u ovu predivnu knjigu od koje se nećete moći odvojiti.

Helen točno zna koliko je šavova potrebno za porubljivanje vjenčanice, koja je najbolja vrsta svile za ljetne mjesece i kako bilo koju ženu učiniti prekrasnom... ali ne zna kako popraviti svoje slomljeno srce.
Voljeni suprug Helen Whittaker preminuo je prije tri godine. Bolno joj nedostaje i ne prolazi dan a da ne tuguje za njim. Jedino što joj pruža utjehu jest posao u njezinu prekrasnom butiku na engleskom selu.
Helen ne zna kako potražiti pomoć – pa ni za vlastitu kćer koja se osjeća otuđeno i udaljeno od svega poslije očeve smrti. Helen nije ni svjesna da joj je potreban spas... ali sve će se uskoro promijeniti...
Katkada život donosi iznenađenja koja sve mogu promijeniti u tren oka. Katkada je slomljeno srce početak procesa izlječenja. A pokatkad se druge prilike nalaze na najneočekivanijim mjestima.

Aimee Molloy SAVRŠENA MAJKA


Jedan od najočekivanijih trilera godine uskoro i na velikom ekranu u adaptaciji s holivudskom zvijezdom Kerry Washington.

One se nazivaju Svibanjskim majkama, jer su skupina mama koje su svoje bebe rodile tijekom istoga mjeseca. Dvaput tjedno sastaju se u bruklinskom Prospect Parku zbog podrške i druženja. 
Kad odu zajedno na piće u hipsterski bar u svojem kvartu, žele samo mali, veseli prekid u dnevnoj rutini. Ali te vruće noći na Dan neovisnosti 4. srpnja nešto je strašno pošlo po zlu: jedna od beba nestala je iz kolijevke. Winnie, samohrana majka, zapravo nije željela ostaviti svoju sedam tjedana staru bebu s dadiljom, ali nagovorile su je prijateljice, Svibanjske majke. A sada djeteta nema. Slijedi bjesomučna potraga za Midom tijekom koje će se razotkriti tajne, brakovi staviti na kušnju, a neka prijateljstva zauvijek prestati.
Trinaest dana. Neočekivani obrat. Savršena majka roman je koji se čita u dahu.

Patricia Cornwell PRAŠINA


Kay Scarpetta, oštroumna i cinična forenzičarka, ponovno je s nama u 21. izdanju iz serije romana o istražiteljici Scarpetti Patricije Cornwell.

Nakon što je radila na jednom od najgorih slučajeva masovnog ubojstva u američkoj povijesti doktorica Kay Scarpetta vraća se kući na oporavak, ali zbog uznemirujućeg telefonskog poziva prisiljena je vratiti se odmah na posao.
Tijelo mlade žene pronađeno je na sportskim terenima sveučilišta MIT, zamotano neobičnom tkaninom te u položaju koji upućuje na to da nije riječ o prvom ubojičinu zločinu. Preliminarni pregled otkriva da je tijelo pokriveno svjetlucavom prašinom, a taj materijalni dokaz upućuje na drugi niz uznemirujućih ubojstava u Washington D.C.-ju.
Dok pokušava proniknuti u slučaj na osnovi dokaza, Scarpetta otkriva da su ubojstva povezana iako se sasvim ne poklapaju te sa svojim timom i suprugom uroni dublje u mračan svijet sociopata, organiziranog kriminala i šokantne korupcije na najvišoj razini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 105
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku