Obavijesti

Lifestyle

Komentari 72

Vodič za početnike: Bezbolna, ali i brza depilacija bikini zone

Vodič za početnike: Bezbolna, ali i brza depilacija bikini zone
1

Kod kuće ili u salonu: Prije depilacije nanesite puder i popijte tabletu protiv bolova, a dan nakon najbolje je izbjegavati sunčanje jer biste mogli dobiti osip na koži

VIDEO

Ako se odlučite za depilaciju bikini-zone kod kuće, kupite vosak koji se grije jer je učinkovitiji, no postoje i trake s hladnim voskom. Bolji su i oni na bazi meda te kupovne trake za osjetljivu kožu.

Prije depilacije bikini-zone možete popiti i dvije tablete protiv bolova s ibuprofenom jer će bol tako biti manji. A kako bi depilacija bila učinkovitija, neka dlačice ne budu kraće od pola centimetra. Na kožu nanesite puder kako se vosak ne bi lijepio. Vosak nanesite u smjeru rasta dlačica tako da premaz ne bude  širi od jednog i duži od pet centimetara. Trakicu povucite u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a nakon depilacije najbolje pomaže ulje za njegu dječje kože. 

Uz to, kožu će smiriti i čaj od kamilice. Malo ga ohladite pa u njega umočite vaticu te ga nanesite na depilirani dio kože. Isperite mlakom vodom. 

Koža je osjetljiva prije menstruacije

Za depilaciju se nemojte naručivati tjedan prije menstruacije. Istraživanja su pokazala da su žene tad najosjetljivije na bol. Ako vam je koža osjetljiva, upozorite kozmetičarku da vosak nanosi na što manje dijelove kože. 

‘Brazilska’ povećava rizik od infekcije

Istraživanje objavljeno u engleskom British Medical Journalu pokazalo je da brazilska depilacija, odnosno uklanjanje gotovo svih dlačica oko genitalija povećava rizik od zaraznih infekcija. 

- Depilacija uklanja i gornji sloj kože, koji služi kao obrambeni sustav od bakterija - rekao je dr. Darren McKeown te dodao da, ako primijetite promjene na koži, odmah posjetite liječnika.

Otopina protiv crvenila kože

Kako koža nakon depilacije ne bi ostala crvena, u nekoliko žlica vode otopite izmrvljen andol. Sve dobro promiješajte kako bi se otopio u vodi. Nakon toga tom otopinom natopite vatice i lagano utrljajte u mjesto koje ste depilirali. Neka tako odstoji nekoliko minuta pa isperite hladnom vodom.

Pritiskom ruke umanjite bol

Nakon što potegnete trakicu s voskom, rukom pritisnute taj dio kože, tako ćete umanjiti bol. Kako biste spriječili urastanje dlačica, dan prije depilacije napravite piling. Također se možete okupati u toploj kupki kako bi dlačice omekšale, a pore se otvorile.  Tako će dlačice lakše izaći i manje će boljeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'