Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vodite svoj dnevnik: 10 lakih navika za zdravlje i seksi liniju

None Foto: Dreamstime

Upisujte što i koliko jedete, bolje ćete vidjeti u čemu griješite u prehrani. U svih pet obroka uključite barem komad voća ili povrća jer će vas ono držati na pravom putu prema zdravijim navikama

Promjena nezdravog životnog stila nije nimalo laka, stoga je najbolje da u nju zakoračite polako. Kad odluče da je vrijeme za promjenu, većina ljudi misli kako je drastična promjena najbolji i najbrži način da se riješe nezdravog načina života. No, upravo je to razlog zašto su te promjene kratkog vijeka. 

Foto: Dreamstime

Promjene uvedite korak po korak, tako ćete lakše promijeniti svoj životni stil, a nećete to niti osjetiti. Počnite s malim promjenama.

Primjerice, nemojte se odmah prvi dan upisati u teretanu, nego prvo tjedan dana idite pješke na posao ili se, ako vam je stvarno daleko, vozite samo pola puta. Također, postupno izbacujte nezdravu hranu - nemojte u jednom danu prekrižiti slatkiše, hamburgere i pizzu te se prebaciti na salatu i piletinu.

Za početak, odreknite se onoga što vam je najlakše. Ako niste ljubitelj čipsa, onda to prvo izbacite, pa postupno tome pribrojite i čokoladu, zatim pizzu i sl. Vodite i dnevnik toga što i koliko jedete - bit ćete svjesniji što radite krivo.

PROMO Otkriven je izvanredan trik za mršavljenje koji zaista djeluje!

Jedite svježu hranu

Radije birajte i kupujte svježu, nego obrađenu hranu. Pri kupnji se upitajte: ‘Dolazi li ovo iz prirode?’. Ako je odgovor ‘ne’, tu hranu izbacite iz svoje prehrane.

Bavite se sportom

To ne mora biti komplicirano ni teško. Jednostavno pronađite sport ili fizičku aktivnost koja vam je zanimljiva i zabavna te nakon koje se dobro osjećate.

Održavajte zdravi životni stil

Ako ste stalno u pokretu, unaprijed pripremite zdrave obroke i nosite ih sa sobom kako ne biste od gladi završili u pekarnici ili nekom fast food restoranu.

Vodite dnevnik prehrane 

Zapisujte sve što jedete. Jednom kad primijetite kakve su vaše prehrambene navike, znat ćete što morate promijeniti.

Foto: Dreamstime

Ne izgladnjujte se

Radije odaberite zdravi životni stil. Moderne redukcijske dijete su samo kratkotrajno i brzo rješenje koje neće značajno poboljšati vaše zdravlje. No, ako u život prigrlite trajne zdrave navike, one će se pozitivno odraziti na vaše cjelokupno zdravlje i trajati.

Zadajte si ciljeve

Primjerice, postavite si za cilj period u kojem ćete u potpunosti izbaciti brzu hranu iz prehrane. No, nemojte pretjerivati. Budite realni u postavljanju i ostvarivanju tih ciljeva.

Pravilo: Pet na dan

Svaki dan pojedite barem pet komada voća ili povrća - što znači da bi u svaki obrok trebali uvrstiti jedno ili drugo. To će vas staviti i održati na pravom putu kad su u pitanju zdrave prehrambene i životne navike.

Foto: Dreamstime

Budite aktivni

Hodajte dio puta do posla, koristite stepenice umjesto lifta, parkirajte auto na najudaljenije parkirno mjesto od ulaza i sami spremajte namirnice te ostale potrepštine koje ste kupili kad dođete kući iz trgovine.

Socijalizirajte se

Okružite se ljudima koji misle slično kao i vi te koji se također trude živjeti zdrav život. Ubrzo ćete početi razmišljati kao oni, te će vam prijatelji postati inspiracija koja će vas također držati na pravom putu i pomoći vam kad se nađete u krizi.

DOMAĆE JE BOLJE Batat je dobar kod dijabetesa, krumpir pospješuje mršavljenje

Budite dobri prema sebi

Ne budite strogi i nemojte postati opsjednuti zdravim životom jer i to može negativno utjecati na zdravlje. Dajte si vremena i povremeno se nagradite kad ostvarite neki veći cilj koji ste si postavili.

Komentari (1)
  • Preporučujem za zdravu i seksi liniju redoviti seks s više partnera ili prijatelja .

    24. 6. 2019,   08:14