Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vogue hvali plaže u Dalmaciji: 'Sazviježđe kristalnih uvala'

Plaža Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još postoji, Stiniva se smatra jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj, a Plaža Dubovica je sve što trebate ljeti, neki su od njihovih hvalospjeva

Sa svojim sazviježđem kristalnih uvala, ugled Hrvatske među ljudima željnima sunca je sve jači. Bacite pogled na nama omiljene plaže direktno na dalmatinskoj obali, napisao je renomirani francuski časopis Vogue kao uvod u predstavljanje naših osam plaža.

Evo kako su ih opisali:

Plaža Zlatni rat

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Poznat i kao Zlatni rog, ovaj pješčani dio, zapadno od grada Bola, jedno je od najomiljenijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj, ne samo radi tirkizne boje mora, već i zbog brojnih vodenih sportova, bilo da se radi o jedrenju ili vožnji kajakom.

Plaža Punta Rata u Brelima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nalazi se na Makarskoj rivijeri u Hrvatskoj. Plaža Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još postoji. U pozadini su stijene i borovi te je lako pronaći mirno mjesto ili čak unajmiti i ležaljku za sunčanje.

Plaža Betina špilja 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nalazi se nedaleko od Dubrovnika. Plaža Betina je smještena iza stjenovite špilje. Lijepo je očuvana, a do nje se može samo morskim putem, vodenim taksijem ili kajakom.

Plaža Stiniva na Visu

Foto: HTZ/Aleksandar Gospić

Bila je skrovište vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata, a danas se Stiniva smatra jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj. Pristup plaži je nezgodan, no to je čini još ljepšom. 

Privatna plaža Little Green Bay

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TRIPTAILOR (@triptailor) on

Na otoku Hvaru hotel Little Green Bay posjeduje jedan od najljepših kutaka regije. Uokvirena stablima maslina, plaža je okružena mekanim ležaljkama, a gosti hotela mogu iskoristiti najbolje od toga uz maske za ronjenje i pedaline koje hotel nudi.

Nugal plaža u Tučepima

Nugal is a beach between Makarska and Tučepi. Situated in a pebbled bay surrounded by steep cliffs, the beach is only...

Objavljuje Visit MakarskaUtorak, 20. lipnja 2017.

Još jedna bajkovita mediteranska destinacija nalazi se na Makarskoj rivijeri. Nugal plaža je smještena među stijenama gdje dodiruje mirno Jadransko more. Nalazi se na sunčanoj strani planine Biokovo i omiljena je među nudistima.

Plaža Dubovica

Dubovica - Croácia Photo: @timotej Follow: @dalmacija_u_srcu Siga-me/Follow: www.facebook.com/topturismoma #travel...

Objavljuje Top Agência De Viagens E Turismo LtdaSrijeda, 19. lipnja 2019.

Nalazi se na otoku Hvaru. Plaža Dubovica označava sve što trebate ljeti, skrovište od vjetra, bistro mirno more, idealno za otkrivanje prekrasnog podvodnog života.

Plaža Banje

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

S panoramskog pogleda na stari grad Dubrovnik i šljunčanu plažu, Banje je jedna od najpoznatijih plaža na jugu Dalmacije. Pola toga je privatno i moguće je unaprijed rezervirati ležaljke za sunčanje kako biste preduhitrili ljetnu gužvu.

SANJARICA Ljetni snovi: Veliki val je bijes, a plaža potreba za opuštanjem
Komentari (23)
  • onaj tko je bio na Zlatnom Ratu zna da plaža nije pješčana nego sa malo većim kamenjem koji se ne mogu nazvati ni šljunak. nije ugodno hodati bos. iz zraka lijepo izgleda ali uživo je daleko od toga

    5. 7. 2019,   16:27
  • Ne razumijem kako plaza moze biti privatna!?? Jel to djeda ostavio onom ko je to prodao ili nasa vlast moze sve??!! U grckoj je na snazi zakon da su sve plase opce dobro i kao takvo svi imaju pravo prilaza i uzivanja pa cak i kad su najelitniji hoteli u pitanju....

    5. 7. 2019,   16:17
  • Banje su daleko od dobre plaže.. Možda nekoć davno, dok sam se i ja kupao tamo 80-ih, ali sada...nakaradno ruglo, po uzoru na plaže iz Alan Forda, pola za bogate, pola za siromašne..

    6. 7. 2019,   10:51