Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vrhunske delicije kojima je samo mašta ograničenje

Vrhunske delicije kojima je samo mašta ograničenje
6

Znajući samo temu u kojoj će se nadmetati kulinarski majstori se prepuštaju gastro izazovu i nesputanom igranju bojama okusima i mirisima

VIDEO

Na dan natjecanja, od pet ujutro do tri, četiri poslijepodne, kuhari su na nogama i pripravljaju specijalitete. Mogu vježbati doma ako stignu, a dan prije natjecanja, u kuhinji u kojoj se natječu, jelo mogu spravljati četiri sata, objasnila nam je trenutačno prva kuharica u ukupnom poretku Nikolina Lončar, kojoj treba oko sedam dana pripreme.
- Tematika svih natjecanja kuharima je poznata od početka godine kako bi se na vrijeme mogli prijaviti i pripremiti. Organizator osigurava hranu za glavno jelo, a ostalo kuhari donose sami. Neka jela mogu pripremiti i kod kuće - rekao je voditelj ureda Hrvatskog kuharskog saveza Dinko Šimenc. Ova nadmetanja kuharima pružaju priliku da se igraju sastojcima te im zato predstavljaju pravi užitak i izazov.

MOZAIK OD RIJEČNE PASTRVE
Sastojci za toranj: 0,4 kg filea od dimljene pastrve, 0,4 kg filea od svježe pastrve, 0,2 l slatkog vrhnja, malo konjaka, sol, papar, začini, vorčester, tabasco, 0,1 kg brokula, 0,1 kg paprike, 0,05 kg mrkve, 0,05 kg tikvica, 0,2 l želea od ribljeg fonda, 0,2 l želea od crnog vina, kavijar od pastrve
Očišćenu i filiranu pastrvu skuhajte u temeljcu. Razrijedite u multipraktiku s dimljenom pastrvom, vrhnjem, konjakom, začinima i malo želiranog ribljeg fonda. Protisnite. Povrće nasjeckajte, skuhajte i ohladite. Stavite tanko na pleh, želirajte i pustite da se stegne. Ulijte žele od vina u kalupe da se stegne pa ih punite s pastrvom i želeom od povrća.
PUNJENI JANJEĆI KARE
Sastojci: 1,8 kg janjećeg karea, 0,40 kg pilećeg filea, 2 poriluka, 0,30 kg mrkve, 0,30 kg daikona, 0,30 kg krumpira, 0,15 kg graška, 0,10 kg tikvica, 0,8 kg gljiva, 0,2 l bijelog vina, 0,2 kg crvenog luka, 0,5 l demi-glacea, 0,5 kg korjenastog povrća, češnjak, maslac, curry, ružmarin, bosiljak, origano
Kare izrežite u odrezak i začinite. Blanširajte poriluk te napunite farsom od piletine i curryja. Rolicu stavite na odrezak i povežite špagom. Marinirajte preko noći. Od mrkve, daikona, krumpira i tikvica napravite kuglice i skuhajte. Napravite umak od gljiva, luka i vina. Dodajte demiglace i kuhajte još 10 min. Po želji zgusnite, začinite i dodajte maslac.
JANJENĆI KARE FANTAZIJA
Sastojci: 3 kg janjećeg karea, 0,1 kg parmezana, kg mrkve, 0,2 kg luka, 0,1 kg rajčice, kg krumpira, 9 jaja, 0,3 kg korijena celera, 0,1 l kiselog vrhnja, 0,1 kg brašna, 0,6 kg brokule, mrvice, gorgonzola, maslinovo ulje
Očistite janjeći kare i utrljajte začine. Prelijte uljem i ostavite da stoji. Izrežite rajčicu i papriku i pecite s kareom. Pečeno meso namažite bjelanjkom i mrvicama i još malo pecite. Mrkvu, krumpir i brokulu skuhajte i izmiksajte. Dodajte jaja, parmezan, mrvice i začin, mrkvi đumbir, krumpiru gorgonzolu. Složite krumpir pa mrkvu pa brokulu i pecite.
ROMANTIČNA PASTRVA
Sastojci za 1. dio: 1,8 kg svježe pastrve, 0,8 l sl. vrhnja, 4 žlice limunova soka, sol, zeleni papar, bučino ulje, suncokretovo ulje, 8 žlica konjaka, 8 listova želatine, 5 jaja, 1/2 žlice soli, 6 žlica hajdinog brašna, prašak za pecivo; 2. dio: 500 g dimljene pastrve, kečap, žlica limunova soka, 4 lista želatine, 2 žlice sl. vrhnja, 2 žlice vina, 3 dcl tučenog sl. vrhnja
Svježu pastrvu skuhajte u začinjenoj vodi. Filirajte, sameljite, propasirajte, dodajte ostale sastojke i napravite paštetu. Za podlogu izmiksajte sve sastojke i zapecite. Dimljenoj pastrvi dodajte sastojke i napravite paštetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje