Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vrtni namještaj dobiva novi sjaj uz sok limuna, izbjeljivač i ocat

Vrtni namještaj dobiva novi sjaj uz sok limuna, izbjeljivač i ocat
1

Drveni je namještaj najosjetljiviji, ali se i najbolje uklapa u okoliš, plastični se najlakše čisti, a s metalnog vrtnog namještaja hrđa će nestati uz malo bijelog octa

VIDEO

Izravna izloženost suncu najviše će naštetiti namještaju od trstike - izblijedit će ga te izazvati pucanje. Kako bi djelovao manje suho, takav drveni namještaj možete natrljati uljem od limunove kore, a najbolje ćete ga očistiti vodom u koju ste stavili malo deterdženta i limunova soka. Osim od sunca namještaj valja sklanjati i od kiše ili ga prekrivati vodootpornim pokrivalima. No samo kratkoročno jer izazivaju truljenje drveta, pa je vanjski namještaj najbolje staviti ispod nadstrešnice. 

Ako se čisti vodom s deterdžentom, nakon ispiranja namještaj je važno istrljati suhom krpom kako na njemu ne bi ostale mrlje. No najmanje posla imat ćete s onim od plastike jer se najlakše čisti. Blistat će ako ga poprskate s WD-40 i obrišete suhom krpom. Poslužit će i izbjeljivač, a dovoljno ga je staviti pola šalice u četiri litre vode pa tom mješavinom oprati namještaj te isprati vodom. 

Vrtni namještaj od bilo kojeg materijala manje ćete oštetiti čisteći ga mokrom spužvom na koju ste stavili malo sode bikarbone nego agresivnim kemijskim sredstvima. No najpraktičniji vanjski namještaj je od aluminija jer osim što je lagan, ne hrđa te je otporan na sve vremenske prilike. 

Drveni je najosjetljiviji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prljavština i prašina mogu ponajviše naštetiti drvenom namještaju pa ga valja čistiti sredstvom za čišćenje drvenih površina barem dvaput ili triput na godinu. Potom ga treba istrljati platnenom krpom kako na njemu ne bi ostale mrlje, a treba ga sklanjati i od kiše.

Plastični se najlakše čisti

Gumenim crijevom za zalijevanje, i to pod najvećim pristiskom, na najbrži ćete način ukloniti prljavštinu s plastičnog namještaja. Nakon tako grubog čišćenja, umočite krpu u blagi deterdžent te lagano očistite kako biste ga potpuno doveli u red. 

Mrlje se odmah moraju obrisati

Kamene površine mogu se očistiti grubom četkom i sapunicom, a zatim ih valja isprati čistom vodom. Mrlje od hrane ili pića valja ukloniti što prije kako se ne bi upile u kamen jer ih je nakon toga vrlo teško očistiti.

Hrđu ublažava i bijeli ocat

Najveća smetnja na metalnom vrtnom namještaju je hrđa. Osim agresivnim kemijskim sredstvima može se donekle ukloniti i octom, a mjesta zahvaćena hrđom preporučuje se premazati slojem zaštitnog laka. Takav namještaj također se čisti blagim deterdžentom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje