Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Wellness odmor za dušu i tijelo u termama Dolenjske toplice...

Wellness odmor za dušu i tijelo u termama Dolenjske toplice...
15

Hotel Balnea u slovenskim Dolenjskim toplicama TripAdvisor i Trivago uvrstili su među sedam najboljih wellness hotela u Europi. Gostima nude i uljepšavanje botoksom te panoramski SPA centar

VIDEO

Na svega sat vremena vožnje od Zagreba, u prekrasnoj prirodi u blizini rijeke Krke u susjednoj Sloveniji smjestilo se mjestašce s manje od 1000 stanovnika poznato po termalnoj vodi. Prvi pisani trag o Dolenjskim Toplicama seže u 1228. godinu, a od objave prve analize vode, u Beču su Dolenjske Toplice slovile za jedno od najuglednijih lječilišta austro-ugarske monarhije.

U tri centra za opuštanje Termi Krka posjetitelje čeka sve potrebno za opuštanje tijela i uma. Bazeni napunjeni termalnom vodom, ugodne kupelji, opuštajuće saune, masaže po vašoj mjeri...


I sami smo iskušali što sve nude Terme Dolenjske toplice. Posjetili smo Hotel Balnea, koji su Tripadvisor i Trivago uvrstili među sedam najboljih wellness hotela u Europi. Sobe su prostrane i vrhunski uređene, s klimom i velikim tv-om.

Nama se ipak najviše svidio veliki drveni balkon. Posjetiteljima nude i apartman s kaminom, krevet s baldahinom i masažnu kadu, a dan možete početi doručkom u krevetu. Do Wellness centra Balnea vodi dugi panoramski hodnik, koji otvara pogled na zelenu okolinu.

U Laguni su dostupni kombinirani bazen, koji ima spojene unutarnji i vanjski dio pa se tako može preplivati do vanjskog dijela i uživati u toploj vodi dok oko vas, primjerice, pada kišica.

Tamo su i vanjski te dječji bazen s gusarskim brodom, koji u vrijeme našeg posjeta nisu radili. Za dodatno opuštanje prepustili smo se vodenim i zračnim mjehurićima, te drugim vodenim masažama i atrakcijama u bazenima. Termalna voda vrije i u masažnom bazenu, a vikendima su bazeni otvoreni duže.

Gosti se tamo mogu razmaziti i u Oazi, svijetu sauna s finskom, turskom, bio-saunom s japanskom parnom kupelji i zen sobom. U Auri nude brojne vrste masaža (od klasičnih do shiatsu, lomi lomi, masaže kamenjem, berberske s uljem argana, kao i masažu s medom ili čokoladom) te kozmetičke usluge (pedikura, manikura, depilacija, njege lica i tijela ...).

7-dnevni detoks tijela: Mungo grah i riža za povratak energije
7-dnevni detoks tijela: Mungo grah i riža za povratak energije

Malo je poznato da tamo postoji i ambulanta za estetsku kirurgiju, gdje gostima nude i brzinsko uljepšavanje botoksom. Tretman traje 20-ak minuta, a izvodi ga iskusna liječnica opće kirurgije.


Veliku pažnju posvećuju prehranu. Kako su nam objasnili, trude se većinu sastojaka nabavljati od malih, lokalnih proizvođača, zbog čega u ponudi uvijek imaju svježe voće i povrće.

Iako su Dolenjske toplice, osobito ljeti, popularna destinacija obitelji s malom djecom, među gostima, kažu nam iz hotela, ipak prevladavaju parovi, koji tamo mogu uživati u romatičnom odmoru. Potpuni wellness odmor u Hotelu Balnea**** Superior, dva noćenja s polupansionom za dvije osobe do 22. lipnja stoji od 342 eura za dvije osobe.

Za najmlađe su kod kafića Balnea uredili posve novu igraonicu. U njoj djeca imaju na izbor veliku zbirku bajki, bazen sa šarenim lopticama i pravi poligon za penjanje. Igraonica je svijetla i sigurna, te se djeca u njoj mogu sigurno i bezbrižno igrati koliko žele.


Posebna atrakcija, koju je rezervirana samo za goste hotela Balnea je panoramski SPA centar na 5. katu. Tamo od 21 sat gosti hotela mogu uživati u saunama u mnogo intimnijem okruženja do sitnih noćnih sati.

Gosti željni aktivnog odmora mogu se u grupi organiziramo uputiti na nordijsko hodanje. Hotelski vodič osigurat će štapove za šetanje stazom koja vodi do rijeke.

Hotel Grad Otočec

Na svega 20-ak kilometara udaljenosti nalazi se prekrasni dvorac Otočec. U srcu netaknute prirode na otočiću usred rijeke Krke, kraljuje jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji, hotel Grad Otočec.


Jedinstven je po tome što je to jedini vodeni dvorac u Sloveniji. Omiljena je to destinacija slovenskih premijera i predsjednika. Tamo su se svojevremeno sastali hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor. Slovenski predsjednik Pahor je tamo prije dvije godine ugostio hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Nije dvorac omiljena destinacija samo političara, na Zidu slavnih prepoznali smo još mnoge poznate osobe koje su tamo bile. Tako su u Otočecu svojevremeno bili Tito i Jovanka Broz, nekadašnji predsjednik SSSR-a Nikita Hruščov, astronauti iz Apolla 11, čak dva filmsa Jamesa Bonda, Roger Moore i Pierce Brosnan, filmska zvijezda Richard Burton i mnogi drugi.


Bajkovitu sliku dvorca, ozidanog moćnim dvorskim zidovima, čudesno nadopunjuje prekrasni zeleni park, koji nudi ugodan hlad i u najvećoj ljetnoj vrućini.

Maslačak prirodno liječi jetru, dijabetes, probavu i celulit...
Maslačak prirodno liječi jetru, dijabetes, probavu i celulit...

Najveću raskoš – najviše prostora i udobnosti – pruža dvorska spavaća soba za dvoje, s pogledom na rijeku Krku, opremljena namještajem od prirodnih materijala u umirujućim bojama. Tamo je i prostrana dvorska kupaonica s kutnom masažnom kadom i tuš s kišnim mlazom, te soba za prijem i savjetovanja.

Gostima je dostupan termalni bazen i dvije saune u susjednom hotelu Šport, poslijepodne mogu u ribolov s dvorskim ribičem, a ulovljenu ribu uz pomoć dvorskog šefa kuhinje mogu pripremiti na stražnjoj dvorskoj terasi s pogledom na zelenu rijeku Krku.

U Hotelu Grad Otočec noćenje s doručkom i dvije karte za golf terene na Golf Grad Otočec do 31. listopada stoji već od 200 eura, a do prvog svibnja dva noćenja s doručkom za dvije osobe i romantičnu večeru uz sjaja baklji stoji 514 eura.

Restoran hotela Grad Otočec je jedan od najcjenjenijih kulinarskih centara u Sloveniji. Nije poznat po svojoj veličini, nego prije svega po maštovitosti njegovih kuhara. Za njih je karakteristično osjetljivo ispreplitanje novog i starog – križanje starih recepata i novih sastojaka, ili starih sastojaka i novih načina pripreme.

Ponosno ističu činjenicu da je dvorski restoran član gastronomskog udruženja Chaîne des Rôtisseurs, najstarijeg, najvećeg i najpoznatijeg međunarodnog udruženja za očuvanje razvoja umjetnosti kuhanja, te kulture pijenja vina i druženja za bogatim stolom, uz poštivanje etnološke posebnosti pojedine regije.


U dvorskom restoranu kuharski majstori se neprekidno usavršavaju u tajnama tradicionalnih slovenskih recepata, obogaćuju ih suvremenim kulinarskim znanjima i nadopunjujući maštom. Odabranu ponudu jela poslužuju u dvorskom restoranu, lovačkoj sobi s kaminom, viteškoj sobi, dvorskoj terasi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti