Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Za 10 minuta naučite 10 stvari koje mogu biti korisne u životu

Za 10 minuta naučite 10  stvari koje mogu biti korisne u životu
2

Imate li često problema s uvođenjem konca u iglu, gubljenjem ključeva ili s maslacem koji je pretvrd za kolač? Evo nekoliko jednostavnih trikova za te i slične probleme koje je dobro naučiti

VIDEO

Dok cijeli svijet slavi heroje koji rade čuda, a da si ni ne pokvare frizuru, vrijedi se osvrnuti na obične ljude koji znaju neke sitnice koje se na prvi pogled čine nepotrebnima, no mogu vam itekako trebati tijekom života. Evo 10 trikova koje vrijedi naučiti od njih, za što vam neće trebati više od desetak minuta.  

Kako zakopčati zatvarač koji se raspao

Ako vam je ispala kopča od tzv. ciferšlusa, odnosno zatvarača, koja povezuje cijeli mehanizam i ključna je za zakopčavanje, ne očajavajte. Trebat će vam jedna viljuška. Mehanizam od zatvarača namjestite na srednja dva zuba viljuške, pa svaki kraj odjeće umetnite u jednu stranu zatvarača i 'pogurajte' tako da se zatvori. 

Pogledajte video kako to učiniti: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Ako trebate pincetu, pomoći će - sitniš

Uzmite dva novčića, pa između njih do polovice umetnite još jedan, tako da između ta dva novčića nešto možete uhvatiti, pa ih stisnuti i koristiti kao pincetu.

.  

 

Ako se gušite, a nikog nema u blizini

Spustite se na pod, kleknite, pa spustite prednji dio tijela na ruke, pa naglo podignite ruke i pustite da vam gornji dio tijela padne. Na ovaj način potjerat ćete zrak prema van, što može pomoći da se pogura predmet koji je zaostao u grlu i blokira protok zraka 

Pogledajte video: 

 

Ako je maslac pretvrd za to da ga umiješate u kolač

Jednostavno ga naribajte na ribežu, ili stružite nožem za sir. . Na taj način će se ugrijati u vašim rukama, te usitniti, pa će se začas odlediti. 

Ako želite izbjeći kihanje

Pritisnite prstom ispod nosa, između baze nosa i gornje usnice. Dok to radite, aktivirate živce koji presreću signal koji mozak šalje živcima da bi potaknuo kihanje. 

Ako strahujete da ne izgubite ključeve ili telefon na trčanju

Stavite gumicu oko unutarnje strane vašeg džepa i više nikad nećete morati strahovati da će vam ključevi, ili sitniš za kavu, ispasti dok trčite. 

Ako se želite riješiti štucanja

1. Udahnite kroz usta, pa ih zatvorite. 
2. Progutajte dvaput za redom. 
3. Ispustite ostatak zraka kroz nos.

Ako ste to napravili kako treba, imat ćete možda osjećaj kao da ćete nastaviti sa štucanjem, ali će zasigurno prestati. 

Ako stalno zaboravljate jeste li zaključali vrata 

Pokušajte izgovoriti neku smiješnu rečenicu, ili napraviti neku smiješnu radnju (na primjer, čučnite) dok zaključavate ili radite neku takvu automatsku radnju. Kad ponovite tu rečenicu, prisjetit ćete se jeste li zaključali ili ne. 

Ako vam je nos pun 

Lezite na stranu, i to obrnuto od one na kojoj je blokirana nosnica i podignite glavu na 2 do 3 jastuka. Nos bi se trebao otvoriti za već za nekoliko sekundi. 

Ako se mučite s navođenjem konca u iglu 

Iskoristite staru četkicu za zube. Postavite konac preko četkice, pa na njega stavite ušicu igle i pritisnite tako da dlake od četkice uđu u ušicu igle. Tako će 'pogurati' konac kroz ušicu, koji onda možete izvući drugom iglom, prenosi BrightSide.  

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu