Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Za frizbijem se trči, a rolanje dovodi u formu i one najljenije

Za frizbijem se trči, a rolanje dovodi u formu i one najljenije

U školi rolanja na Jarunu polovina polaznika su odrasli, koji su se odlučili vježbati i usput dobro zabaviti. I hula hoop i trampolin kod nas su sve popularniji, a bacanje frizbija omiljena razbibriga...

VIDEO

Tko to kao dijete nije obožavao “divljanje” po trampolinu, rolanje oko kuće, zavrtjeti koji krug hula hoopom ili se dodavati frizbijem. Zabavi i igri tad jednostavno nije bilo kraja.

Trenerica hula hoopa Eva Požar Kardum iz udruge Happy Hoop kaže kako je vrtnja hula hoopa oko struka dobra za trbušne mišiće i leđa, vrtnja ramenima odlična za gornji dio leđa, a nogama za noge. Kolut oni zaigraniji zavrtjet će i rukama. 

Vraćajući se tako u djetinjstvo, prisjetit ćemo se i nekih nepisanih pravila poput onoga u “frisbee ultimateu” koje su nazvali “duh igre”. 

- Ovo znači da u igri nema sudaca nego se igrači sami među sobom dogovaraju o eventualnim prekršajima. Može se zato reći da je najvažniji element ultimate frisbeeja iskrenost i poštenje igrača - objašnjava Vito Šijaković, član ultimate frisbee kluba Flyby.

Dječje aktivnosti koje i danas možete prakticirati naširoko su popularne među odraslima. Program Fit & Fun mini trampolin koji vodi Iva Morandini Ćavarović je veseo, ali i vrlo intenzivan te potiče potrošnju masnih stanica, oblikuje tijelo i briše celulit. Samo dvije minute vježbanja na mini trampolinu jednako je deset minuta plivanja ili 22 minute aktivnog hodanja.

Ultimate frisbee je vrlo dinamičan

Frisbee je davno prestao biti aktivnost za malu djecu i razvio se u nekoliko specifičnih sportskih disciplina od kojih je najpopularnija ultimate frisbee. Igra se na nogometnom terenu, ekipa se sastoji od sedam igrača, a cilj svakog tima je uloviti frisbee u protivničkoj gol zoni.

Ivo Čagalj/PIXSELL

Sport je fizički naporan jer uključuje mnogo trčanja i mijenjanja pravaca, a predstavlja i odličnu kardiovježbu, te je dobar i za kondiciju. Najviše definira noge zbog mnogo trčanja, ali igrači kažu da je dobar i za razvoj cijelog tijela.

Dječja igra koja troši 100 kcal u 10 minuta

ećina ljudi je barem jednom u mladosti zavrtjela hula hoop, no sigurno niste znali da ova vježba troši čak 100 kalorija u samo 10 minuta! Stoga je idealna za sve starije koji žele na brzinu skinuti par kilograma.

No ovo ne znači da možete jednostavno stajati pred televizorom i vrtjeti hula hoop jer se tijelo brzo navikne na taj pokret, stoga treba neprestano mijenjati pokrete i intenzitet vrtnje. Ako niste sigurni koje sve pokrete možete raditi umjesto klasičnog micanja trupa naprijed-nazad, možete se priključiti treninzima za odrasle, kojih ima sve više. 

Idemo se rolati? Zabavno ‘tesanje’ nogu, trbuha, stražnjice i bedara

Rolanje je zabavna sportska aktivnost, oprema je pristupačna, a osnove je lako svladati u kratkom periodu. Potiče kardiovaskularan rad te aktivaciju velikih mišićnih skupina, a posebno mišiće leđa, trbuha, nogu, stražnjice i bedara čime se postiže veći efekt na muskulaturu u odnosu na trčanje bez opterećivanja kralježnice i koljena, naglašava Vjeran Švaić iz SkiBoo sportske akademije.

Rolanje, za razliku od trčanja, razvija i motoriku U SkiBoo sportskoj akademiji dostupno je za sve dobne skupine, a čak polovica polaznika su odrasli. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku