Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za godišnji iz snova: Top pet najčudesnijih plaža na svijetu

Ove plaže nisu samo prekrasne, već su po nekim stvarima jedinstvene u svijetu - tu su plaža čije more noću svjetluca, pa ružičasta plaža, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i pustinjska

Ružičasta plaža u Indoneziji

#TravelTuesday📍 Komodo Island, Indonesia One of only seven in the world, this pink beach gets its striking color from...

Objavljuje Rahua8. svibnja 2018

Nalazi se na otoku Komodo u Indoneziji, a toliko je neobična da imate osjećaj kao da ste ušli na scenu neke lijepe Disneyeve bajke.

Nazivaju je jednom od najljepših na svijetu, a prepoznatljiva je po svojoj ružičastoj boji koju joj daju mikroskopski sitna stvorenja - foraminiferi. Ona proizvode crvenkasti pigment na koraljnim grebenima. Kada se sitni komadići koralja pomiješaju s pijeskom nastaje ova predivna boja.

Pink Beach! 💞😍💞 📍Komodo, Indonesia

Objavljuje The Beautiful Things u 26. svibnja 2018

Pustinjska plaža u Brazilu

Objavljuje Lençóis Maranhenses25. listopada 2014

Nalazi se u Nacionalom parka Lencois Maranhenses i to - ne uz more, već usred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunima savršeno bijelog pijeska. Najbolje vrijeme za putovanje na to odredište je od svibnja do rujna kada je sve puno života, a mogu se vidjeti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od veljače se ponovno počnu puniti vodom.

Skrivena plaža u Meksiku

Hidden Beach, Marieta Islands, Mexico | #Geology #Awesome #View of #Geological #Nature 😍 A few miles off of the...

Objavljuje Geology of the World and the Environment14. prosinca 2017

Kupanje i ronjenje na ovoj plaži je poseban doživljaj. Skrivena plaža nalazi se na vulkanskom otočju Marieta, a do nje se dolazi plivanjem ispod stijene. Plaža je dugo bila skrivena od očiju javnosti, ali kada su njezine fotografije prvi put obišle svijet, mnogi su je poželjeli vidjeti.

Svjetlucava plaža na Maldivima

Maldives, Sea Of Stars 😊💜

Objavljuje NTD Television5. listopada 2017

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvijezda. Nalazi se na otoku Vaadhoo, a zovu je Sea of Stars. Kada padne mrak, voda postane toliko svjetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svijetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mjesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

Plaža s vrućim izvorima na Novom Zelandu

Objavljuje World's Amazing Facts23. travnja 2014

Ova jedinstvena oaza nalazi se na poluotoku Coromandel. Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mjehuriće nalik onima u jacuzziju. Temperatura vode je oko 60 stupnjeva Celzijusovih, a posjetitelji iskopavaju male bazenčiće u pijesku, pričekaju da se napune vodom pa se izležavaju u njima.

Komentari (46)
  • vecina Hrvata ce ovo i dalje samo na slikama gledati

    2. 6. 2018,   09:24
  • cekaj, mi hrvati imamo najljepse more na svijetu (normalno da je najljepse kad oni koji to tvrde nikada nisu vidjeli nijedno drugo) a NI JEDNA od najljepsih svjetskih plaza nije na njemu. cudan je to svijet :-)

    2. 6. 2018,   10:58
  • Još malo nećemo imati na 'našu' plažu,a o ovima možemo samo sanjati ili čitati!!

    2. 6. 2018,   09:32