Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

'Za godišnjicu braka muž mi je spasio život - žrtvovao je sebe'

'Za godišnjicu braka muž mi je spasio život - žrtvovao je sebe'
1

Cindy i Scott Chafian iz Velike Britanije proslavili su 20. godišnjicu braka u bolničkim krevetima, u odvojenim sobama, ali ipak im je to jedan bio od najljepših trenutaka u životu

VIDEO

Cindy i Scott Chafian iz Velike Britanije proslavili su 20. godišnjicu braka u bolničkim krevetima, u odvojenim sobama, ali ipak im je to jedan bio od najljepših trenutaka u životu. Umjesto klasičnih darova, Cindy je ove godine od supruga dobila nezaboravan poklon - darovao joj je život. Spasio ju je svojim bubregom.

Ona je probleme sa zdravljem počela imati u mladosti kada su joj dijagnosticirali policističnu bolest bubrega. Bila je na brojnim operacijama, a na dijalizu odlazila posljednje dvije godine. Stanje joj se dramatično pogoršavalo i jedini spas je bila transplatacija bubrega.

Scott joj je svoj bubreg želio donirati i prije šest godina kako bi joj olakšao život, ali ona je to odbila. Nije željela da on riskira. Međutim, sada joj je život visio na koncu pa više nije imala izbora - prihvatila je spasonosni dio tijela koji joj je suprug ponudio.

- Došla sam do dna. Znala sam da će mi to spasiti život. Pogledala sam ga i rekla: "U redu, spremna sam.". To što je bio u mogućnosti darovati mi tako nešto je zaista nevjerojatno. Darovao mi je život. Moj muž mi je velika podrška i jaka pokretačka snaga - kazala je Cindy prije operacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oboje su pod nožem završili 24. siječnja ove godine, dan prije obljetnice braka. Transplatacija je dobro prošla. Liječnici su rekli kako je Scott savršeno kompatibilan donor.

Inače, policistična bolest bubrega je nasljedni poremećaj uslijed kojeg se stvaraju brojne ciste u oba bubrega. Zbog toga bubrezi postaju sve veći, ali funkcija im je sve manja. Njezin pradjed je umro od policistične bolesti bubrega dok su djed i majka preživjeli zahvaljujući bubrezima koje su dobili od preminulih donora. 

Njihova priča dospjela je u javnost nakon što su prijatelji organizirali sakupljanje novca za pokrivanje troškova jer oboje neće moći neko vrijeme raditi niti zarađivati. Donacije sakupljaju na www.gofundme.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps